НАЧАЛО Други

Майкъл Бъри твърди, че одитът на Binance е безсмислен

декември 20, 2022 10:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Бъри твърди, че одитът на Binance е безсмислен

След като Binance се сблъска с FUD (страх, несигурност и съмнение) покрай одита на резервите си, инвеститорът Майкъл Бъри сподели мнението си по въпроса.

Известният инвеститор и хедж фонд мениджър Майкъл Бъри каза, че неотдавнашният одит на доказателствата за резерви на Binance нямат никаква тежест.

Той стана известен с това, че беше един от първите инвеститори, предвидили и спечелили от срива на жилищния пазар през 2007 г. 

След високопрофилната имплозия на FTX централизираните криптоборси се надпреварват да предоставят доклади за доказване на резервите, които имат за цел да потвърдят, че резервите на платформата съответстват на активите на нейните клиенти.

Бъри подчерта, че крипто е сравнително нов клас активи, който одиторите все още изучават.

Това е проблемът. През 2005 г., когато започнах да използвам нов вид суап за кредитно неизпълнение, нашите одитори се учеха в процес на работа. Това не е нещо добро. Същото се отнася и за FTX, Binance и др. Одитът по същество е безсмислен.

Коментарите на инвеститора идват след новината, че одиторът на Binance, Mazars, е решил да спре услугите си поради опасения, че пазарните участници може да не разбират напълно съдържанието на докладите им.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво става с резервите на Binance?


От фирмата заявиха: 

Mazars спря дейността си, свързана с предоставянето на „Доклади за доказване на резервите“ за субекти в сектора на криптовалутите, поради опасения относно начина, по който тези доклади се разбират от обществеността.

Компанията също така свали своя уебсайт, посветен на одитите на криптовалути.

Френската одиторска фирма наскоро работи с Binance и установи, че борсата за криптовалути разполага с достатъчно цифрови активи, за да подкрепи биткойните на своите потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене