НАЧАЛО Други

Лъч надежда за кредиторите на FTX – борсата успя да си върне $5 милиарда

януари 12, 2023 20:15 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лъч надежда за кредиторите на FTX – борсата успя да си върне $5 милиарда

Фалиралата криптоборса FTX е възстановила над $5 милиарда в брой и ликвидни активи, които могат да бъдат използвани за погасяване на задълженията към кредиторите, заяви адвокат на платформата по време на изслушване в съда по несъстоятелността.

В сряда адвокатът на FTX Андрю Г. Дитрих заяви пред федералния съд в Уилмингтън, щата Делауеър, че са възстановили и голямо количество неликвидни криптоактиви и други “нестратегически инвестиции”, направени от FTX, които имат счетоводна стойност от $4.6 милиарда, съобщи Washington Post.

Освен това адвокатите са идентифицирали повече от 9 милиона клиентски сметки, което е много повече от по-ранните оценки за около 1 милион. Дитрих отбеляза, че “все още не е ясно” какъв ще бъде размерът на фонда за уреждане на задълженията на кредиторите на FTX. Той добави:

Знаем, че всичко това е довело до недостиг на средства за изплащане на задълженията на клиентите и кредиторите. Размерът на този недостиг все още не е ясен. Той ще зависи от размера на фонда за събиране на вземания и от нашите усилия за възстановяване.

Най-новото оповестяване показва значително по-голям размер на възстановените средства в сравнение с по-ранните подадени документи. Както беше съобщено, Джон Рей III, новият главен изпълнителен директор на FTX, разкри в средата на декември, че новото ръководство е успяло да възстанови активи на стойност $1 милиард.

По това време Рей, експерт по фалити, който преди това е наблюдавал последиците от фалита на енергийния гигант Enron, заяви, че на борсата е имало пълна липса на финансова и друга документация, което затруднява проследяването на средствата.

Рей също така отбеляза, че един от най-големите проблеми около FTX и Alameda Research, които е трябвало да действат като две отделни компании, е, че те са смесили средствата на потребителите, което е позволило на Alameda да използва парите на клиентите на FTX и да прави рискови финансови залози.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Nexo: Спецакция в центъра на София


В сряда Дитрих също така заяви пред съда по несъстоятелността, че вече знае как Alameda е похарчила всички пари. Той каза:

Тя [Alameda] купуваше самолети, къщи, организираше партита, правеше политически дарения. Тя е отпускала лични заеми на своите основатели. Тя спонсорираше FTX Arena в Маями, отбор от Формула 1, League of Legends, Coachella и много други фирми, събития и личности.

Дитрих също така е заявил пред съда, че бахамските власти са иззели част от криптовалутите на компанията, включително FTT, родния токен на FTX, на стойност $170 милиона. Миналата седмица Министерството на правосъдието на САЩ конфискува акции на Robinhood на стойност около $500 милиона, свързани със Сам Банкман-Фрийд.

Както бе съобщено, Банкман-Фрийд бе арестуван на Бахамите през декември миналата година, след като американските прокурори официално повдигнаха наказателни обвинения срещу него. В крайна сметка той беше екстрадиран в САЩ, където беше освободен от затвора след внасяне на гаранция в нюйоркски съд.

Южният окръг на Ню Йорк повдигна на Банкман-Фрийд осем наказателни обвинения, включително за телеграфна измама и заговор чрез злоупотреба със средства на клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене