НАЧАЛО Други

Любин и Гарлингхаус коментират позицията на SEC по отношение на децентрализацията

март 18, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Любин и Гарлингхаус коментират позицията на SEC по отношение на децентрализацията

По време на речта си на ETHDenver на 5 март съоснователят на Етериум, Джоузеф Любин говори за последните регулаторни действия, включително за принудителното изпълнение на SEC срещу Kraken.

Любин похвали председателя на SEC, Гари Генслер за стимулирането на децентрализацията и го нарече “блестящ рицар на децентрализацията”.

Той заяви, че SEC върши чудесна работа, като подтиква проектите в екосистемата да станат по-децентрализирани, цитирайки случая с Kraken като пример за това, че централизираните продукти за залагане са класифицирани като предложения за сигурност.

Любин също така спомена, че твърденията за децентрализация не са валидни, ако доходността, изплащана на залагащите (стейкърите), е генерирана от усилията на други лица, което може да я превърне в ценна книга. През февруари Kraken плати санкция от $30 милиона за това, че чрез своята програма за залагане е извършвала нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Неотдавнашните действия на SEC предизвикаха критики от някои представители на крипто общността, включително от главния изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус и комисаря на SEC, Пиърс.

Гарлингхаус изтъкна, че регистрирането на токен не гарантира непременно съответствие и че няма изградена инфраструктура за търговия с регистриран токен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн проби $26,500 – какво може да предстои?


Освен това липсва яснота какво представлява съвместим, регистриран токен. Комисар Пиърс повтори мнението на Гарлингхаус и изрази несигурност по отношение на регулирането на стейкинг програмите, включително дали самата програма или отделните токени ще бъдат регистрирани.

От друга страна, @DecentFiJC разкритикува Генслер, намеквайки, че той е бил наясно със сенчестите отношения между FTX и Alameda, за които се твърди, че са имали тайна кредитна линия, финансирана от депозитите на клиентите на борсата без тяхното знание или съгласие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене