Home

Директор на финтех компания бе осъден на 3 години затвор заради измама

26.06.2024 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директор на финтех компания бе осъден на 3 години затвор заради измама

Съдия от Флорида осъди Майкъл Кейн, бившия главен изпълнителен директор на Hydrogen Technology Corporation, на близо четири години затвор.

Според съобщение на Министерството на правосъдието на САЩ на 24 юни федерален съдия е осъдил Кейн на 45 месеца затвор за измама с ценни книжа, свързана със схема за манипулиране на цените на криптовалутите. Шейн Хамптън, бивш ръководител на финансовия инженеринг в Hydrogen Technology, бе осъден на 35 месеца за подобни обвинения.

Това е първият случай, в който съдебно жури във федерален наказателен процес определя, че криптовалутата е ценна книга и че манипулирането на цените ѝ представлява измама с ценни книжа“, заяви помощник главен прокурор Никол Аржентиери.

Тя добави:

Това дело и произнесените присъди трябва да служат като ясно предупреждение: Наказателният отдел ще прилага строго федералните закони за ценните книжа, за да защити целостта на крипто пазарите.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу Кейн и Hydrogen Technology през септември 2022 г., като обвини бившия главен изпълнителен директор в организиране на схема за манипулиране на обема и цената на Hydro (HYDRO) токена.

През април 2023 г. съдия от Ню Йорк разпореди на Кейн и компанията да платят $2.8 милиона под формата на глоби и граждански санкции. Приблизително по същото време в Южния окръг на Флорида бяха обявени наказателни обвинения срещу Кейн и Хамптън.

Кейн се призна за виновен по един случай на заговор за манипулиране на цените на ценни книжа и три случая на “телеграфна” измама. .

Наказателното дело е част от по-широките усилия на американските власти да регулират криптовалутите, които SEC счита за ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Пробив в уебсайта на Compound Finance предизвика опасения за сигурността

Compound Labs издаде спешно предупреждение, в което потвърждава, че уебсайтът им може да е бил компрометиран.

12.07.2024 8:00 1мин. четене

SEC прекратява разследването срещу Paxos

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ е решила да приключи разследването си срещу нюйоркския емитент на стабилни монети Paxos.

11.07.2024 17:13 1мин. четене

Малайзия се бори с кражбата на електроенергия за BTC добив на стойност $725 милиона

Малайзийските власти са разкрили зашеметяващ случай на кражба на електроенергия на стойност $722 милиона от незаконни Биткойн миньори в периода 2018-2023 г.

11.07.2024 12:30 1мин. четене

BitMEX се призна за виновна в нарушаване на законите за борба с прането на пари

Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че BitMEX се е признала за виновна за нарушаване на Закона за банковата тайна поради това, че от 2015 до 2020 г. е работила без адекватна програма за борба с прането на пари.

11.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.