НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн: Последиците от халвингът и какво предстои

август 6, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн: Последиците от халвингът и какво предстои

След халвинг събитието на Лайткойн (LTC), случило се на 2 август, социалните показатели на криптовалутата отбелязаха значителен ръст, но цената ѝ остана под мечи натиск.

Всички погледи бяха насочени към Лайткойт, тъй като монетата успешно завърши третия си халвинг процес при височина на блока от 2,520,000, което доведе до намаляване на възнагражденията на миньорите от 12.5 LTC на 6.25 LTC.

Въпреки важния крайъгълен камък, цената на Лайткойн не реагира положително и е интересно, че след краткотрайния скок на хаш рейта на блока се наблюдаваше спад.

Въпреки спада в хаш рейта, трудността на добива на LTC се увеличи, а таксите на миньорите също показаха възходяща тенденция, което може да се разглежда като оптимистично за минната индустрия.

Графиката на Santiment показва, че мрежовата активност на Лайткойн е останала стабилна, като дневните активни адреси са останали високи, а броят на транзакциите показва ръст, което предполага повишена употреба.

Въпреки това дневният обем на транзакциите в печалбата на веригата леко намаля, което може да се отдаде на мечо ценово действие.

За съжаление, халвинг събитието не оказа положително въздействие върху цената на Лайткойн, тъй като тя продължи да се влияе от мечите пазарни условия.

По данни на CoinMarketCap цената на LTC е спаднала с над 11.5% през последната седмица. Към момента на писане на статията LTC се търгува за $83.12 с пазарна капитализация от над $6 милиарда.

Данните на Coinglass предполагат, че тенденцията на спад на цената може да се запази, тъй като отвореният интерес към LTC остава висок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.