НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн: Халвингът нямаше очаквания ефект – да очакваме ли подем?

август 3, 2023 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн: Халвингът нямаше очаквания ефект – да очакваме ли подем?

Наскоро Лайткойн (LTC) преживя третото си халвинг събитие, което доведе до намаляване на наградите за LTC блок от 12.5 LTC на 6.25 LTC.

За разлика от типичните ръстове на цените, наблюдавани след халвинг, стойността на LTC не скочи рязко. Вместо това популярната криптовалута стана свидетел на спад от 5.9% през последните 24 часа и на спад от 20% през последните 30 дни.

Причината за липсата на ценово рали след халвинга остава неясна. Една от възможностите е настоящият спад на целия крипто пазар да е повлиял на интереса на инвеститорите към събитието. Освен това различни макроикономически фактори като повишаването на лихвените проценти и данните за заетостта може да са допринесли за липсата на значителни движения на крипто пазарите.

Халвинг събитието може да се разглежда и като събитие от типа “продай новината“, подобно на прехода на Етериум към консенсусния механизъм за доказване на залог (PоS). Очакването, предшестващо халвингът, може да е довело до повишаване на цените, но след като събитието се случи, цените се понижиха и дори паднаха под нивата от преди събитието.

Като се има предвид историческото представяне на Лайткойн, незабавните покачвания след халвинга са рядкост. Обикновено ралито настъпва няколко месеца след събитието или дори след повече от година. Въз основа на историческите данни е възможно да има потенциално рали за LTC по-късно през 2023 г. или евентуално през 2024 г. 

От съществено значение е обаче да се има предвид потенциалното въздействие на макроикономическите събития, като например споменаването на Федералния резерв на САЩ за повишение на лихвените проценти през септември, което може да внесе по-голяма волатилност на пазара и да възпрепятства ралито.

Като вземат предвид всички тези фактори, експертите прогнозират, че крипто пазарът може да навлезе в нов бичи период през 2024 г., което може да проправи пътя за значително рали на Лайткойн.

Въпреки това инвеститорите трябва да останат бдителни и да вземат предвид различните икономически условия при вземането на всякакви инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.