НАЧАЛО Регулации

Липса на кадри за регулиране на криптовалутите в Европа

юли 29, 2022 14:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Липса на кадри за регулиране на криптовалутите в Европа

Европейският банков орган (ЕБО), органът, натоварен с регулирането на криптовалутите в региона, изрази загриженост относно способността си да изпълни задачата, като се позова на липсата на персонал и логистичните предизвикателства.

Председателят на ЕБО Жозе Мануел Кампа разкри, че институцията изпитва затруднения при наемането на специалисти, които да наблюдават регулирането, като отбеляза, че този въпрос представлява значителен проблем, както първо съобщи Лора Нунан във Financial Times на 27 юли.

Според Кампа невъзможността да се набавят подходящите кадри се усложнява допълнително от загрижеността за задържането на талантите в криптосектора и в общото технологично пространство.

Освен предизвикателствата, свързани с персонала, Кампа посочи, че ЕБО е в дилема и по отношение на планирането на логистиката за новите си правомощия. Той призна, че агенцията не е определила кои криптовалути трябва да бъдат регулирани до 2025 г., когато трябва да бъдат приети европейските разпоредби за дигиталните валути.

Динамичният характер на криптовалутите е основно предизвикателство

Освен това Кампа подчерта, че динамичният характер на криптовалутите прави регулирането на сектора предизвикателство, за разлика от търговското банково пространство.

Така че не знам точно с какво ще се сблъскам след две години <…> Криптовалутите може да са се преместили и трансформирали в други употреби, които не мога да предвидя.

Кампа твърди, че не би се притеснил, ако институцията сгреши в регулирането на крипто. Той отбеляза, че фокусът трябва да бъде върху намаляването на рисковете, свързани със сектора.

Моята загриженост е по-скоро да се гарантира, че рискът, който сме идентифицирали [на криптопазара] се управлява правилно. Ако не се справим толкова добре, колкото е трябвало, ще трябва да живеем с последствията.

Засилен глобален фокус върху крипторегулациите

По-специално, ЕБО, който беше създаден след финансовата криза, имаше за задача да гарантира, че европейските банки разполагат с достатъчно капитал, за да се справят с икономическите бури и е натоварен с надзора на криптовалутите, използвани за улесняване на плащанията и тези, свързани с традиционни активи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-лошото от капитулацията премина – твърдят от Glassnode

 

Откакто пое новата роля, ЕБО се съсредоточи главно върху наблюдението на развитието на криптоактивите и насърчаването на обмена на знания между органите за съгласувани разпоредби.

След неотдавнашния срив на пазара на криптовалути юрисдикциите в световен мащаб, включително ЕС, ускориха усилията си за регулиране на сектора, твърдейки, че целят да подобрят защитата на потребителите.

Съветът за финансова стабилност (СФС), който включва служители на Министерството на финансите и централни банкери от страните от Г-20, планира да представи глобална рамка за крипторегулиране до октомври тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене