НАЧАЛО Други

Lido Finance задмина MakerDAO по най-висока обща заключена стойност

януари 3, 2023 13:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Lido Finance задмина MakerDAO по най-висока обща заключена стойност

Преходът на Етериум от доказателство за работа към доказателство за залог е ползотворен ход за протокола за ликвидни залози Lido Finance.

Протоколът регистрира най-високата заключена обща стойност от всички децентрализирани финансови (DeFi) протоколи.

Lido е водещ на пазара на DeFi

Lido изпревари MakerDAO с най-високата обща заключена стойност (TVL) в DeFi. Към момента на писане на статията данните от DeFiLlama показват, че Lido разполага с общо $5.98 милиард в TVL, като на второ място се нарежда MakerDAO с $5.94, а на трето Curve с $3.63.

Чрез модела на Lido потребителите могат да получат достъп до процеса на стейкинг на Етериум, без да се ангажират с минимума от 32 ETH. Според данните на Nansen през декември търсенето на тези решения е било голямо.

В доклада се подчертава значителното въздействие на Сливането (The Merge) върху развитието на криптовалутите, носещи доходност. Той показа, че платформата бързо е изпреварила други подобни предложения.

Уебсайтът на Lido Finance сочи, че на 2 януари в Етериум са били заложени общо $5.8 милиарда. Сред другите забележителни обеми на стейкнати токени са Solana, който е имал около $23.2 милиона; Polygon, който е имал $43.9 милиона; и Kusama с $2.2 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Купувайте Биткойн, регулациите ще смачкат алткойните! – Робърт Кийосаки


Забележително е, че приходите от таксите, които Lido събира, са пряко пропорционални на приходите, генерирани от протокола за стейкинг след получаване на ETH от него. През ноември 2022 г. компанията заяви, че от октомври 2022 г. събира около $1 милион дневно от такси.

MarkerDAO твърди, че отговорни за това са заемите и ликвидациите

Според изявлението, публикувано от Messari през септември 2022 г., приходите на MakerDAO са намалели с 86% през третото тримесечие на годината. Като основни причини за спада компанията посочва слабото търсене на кредити и ликвидациите.

Забележително е, че през този месец Lido имаше най-много заложени ETH сред DeFi, като според Nansen държи 31% от криптовалутата, което е значително повече от количеството на големите борси. За сравнение, Coinbase държеше само 15%, докато Kraken имаше 8.5%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене