НАЧАЛО Други

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

Документ, подаден от Scion Asset Management на Бъри в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), показва, че към второто тримесечие на 2022 г. той вече притежава само една акция, в сравнение с 12 през първото тримесечие.

Бъри ликвидира акциите си в Warner Bros, Sportsman’s Warehouse Holdings, Stellantis N.V., Nexstar Media Group, Ovintiv, Cigna, Global Payments, Bristol-Myers Squibb, Booking Holdings, Alphabet и Meta Platforms.

Сега той притежава акции на стойност само $3.3 милиона в The GEO Group – компания, която инвестира в частни затвори и психиатрични клиники.

Инвеститорът, който успешно заложи срещу жилищния пазар преди финансовия срив през 2008 г., твърди, че навиците на потребителите за харчене и нарастващите дългове могат да доведат до икономическа зима.

Нетните салда по потребителските кредити нарастват с рекордни темпове, тъй като потребителите предпочитат насилието, вместо да намалят разходите си в условията на инфлация. 

Спомняте ли си проблема с пренасищането със спестявания? Вече не. Хеликоптерните пари на COVID научиха хората да харчат отново и това е пристрастяващо. Зимата идва.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути


Коментарът на Бъри идва в момент, когато Центърът за микроикономически данни на Банката на Федералния резерв в Ню Йорк разкри, че общият дълг на домакинствата в САЩ вече възлиза на $16.15 трилиона, което е с $312 милиарда или с 2%, повече през второто тримесечие на 2022 г.

Ипотечните салда – най-големият компонент на дълга на домакинствата – се покачиха с $207 милиарда и към 30 юни възлизат на $11.39 трилиона.

Балансите по кредитните карти отбелязаха най-голямото си процентно увеличение на годишна база от повече от двадесет години, а съвкупните лимити по картите – най-голямото си увеличение от повече от десет години. Преходите към просрочия се увеличиха, но останаха много ниски в сравнение с историческите нива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене