НАЧАЛО Други

Късно ли е да се купуват акции на Apple?

12.05.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Късно ли е да се купуват акции на Apple?

Инвестирането в Apple представляваше предизвикателство през изминалата година, тъй като акциите на компанията нараснаха само с 5% от май миналата година, което е отклонение от обичайното им по-добро представяне в сравнение с S&P 500, който нарасна с 25% през същия период.

Инфлационните скокове през 2023 г. доведоха до намаляване на потребителските разходи, в резултат на което Apple отбеляза четири последователни тримесечия на спад на приходите. Въпреки това изглежда, че компанията е на път да се възстанови през 2024 г. След като през цялата минала година приходите на Apple не отговаряха на прогнозите, през първото тримесечие на 2024 г. те се изравниха с прогнозите, а през второто тримесечие ги надхвърлиха.

Въпреки продължаващите предизвикателства, като например преструктурирането с цел намаляване на зависимостта от продажбите на iPhone и разширяването на дейността в областта на изкуствения интелект (AI), значителните парични резерви на Apple и стабилната лоялност към марката предполагат, че акциите ѝ остават привлекателна инвестиция за търпеливите инвеститори.

Ето защо може все още не е късно да купите акции на Apple:

1. Преодоляване на очакванията и значително обратно изкупуване

След оповестяването на приходите за второто тримесечие на 2024 г. акциите на Apple поскъпнаха с 5%. Въпреки че приходите намаляха с 4% на годишна база до $91 милиарда, те надхвърлиха прогнозите на анализаторите със $190 милиона. Интересното е, че Apple обяви намерението си да изкупи обратно акции на стойност $110 милиарда, което е най-голямото обратно изкупуване в нейната история, което е сигнал за увереност във финансовото бъдеще на компанията.

2. Фокус върху изкуствения интелект

Наскоро Apple представи нови продукти, включително iPad, оборудвани с мощни AI чипове. С нарастващото търсене на услуги и устройства с изкуствен интелект акцентът на Apple върху възможностите на AI я позиционира като потенциален лидер на пазара на изкуствен интелект, който се очаква да отбележи значителен растеж.

3. Развитие в областта на AI

Неотдавнашните придобивания на Apple и съобщените планове за преразглеждане на гамата Mac, за да се даде приоритет на предложенията за изкуствен интелект, демонстрират нейния ангажимент за разширяване в областта. Използвайки силата на своята марка, Apple има потенциала да стимулира приемането на AI продукти сред бизнеса и потребителите.

4. Стойностно предложение

В сравнение с технологични гиганти като Microsoft и Amazon, Apple предлага по-привлекателна оценка, с по-ниски съотношения на форуърдната цена към печалбата и на цената към свободния паричен поток. Това предполага, че акциите на Apple може да се търгуват с отстъпка в сравнение с аналогичните дружества.

Макар че Apple е изправена пред предизвикателства, включително необходимостта да диверсифицира потоците от приходи и да се ориентира в конкурентния пейзаж на изкуствения интелект, нейният разширяващ се бизнес с услуги и нарастващата ѝ позиция в областта на изкуствения интелект я превръщат в привлекателна дългосрочна инвестиционна възможност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.