НАЧАЛО Биткойн

Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?

14.09.2022 19:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?

След като крипто пазарът реагира негативно на последните данни за инфлацията, Майк МакГлоун сподели очакванията си. 

Забележително е, че рязкото покачване на инфлацията може да принуди Федералния резерв да повиши лихвените проценти, като пазарът ще наблюдава как ще реагират Биткойн и Етериум. 

В тази насока старши стратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун предположи, че BTC и ETH може и да демонстрират сила покрай евентуално повишаване на лихвените проценти, позовавайки се на текущите дейности около двата актива, каза той по време на интервю за The Wolf of All Streets на 13 септември. 

МакГлоун, който преди това прогнозира, че Биткойн ще се търгува на ниво от $100,000, също така посочи потенциалното позитивно въздействие на Сливането на Етериум върху общия крипто пазар. 

Има неща като Етериум, за които знаем, че предстои Сливането и ще бъде малко рисковано с технологията, но то революционизира финансовия свят.

Условията на крипто пазара

Според МакГлоун текущите пазарни условия са критични показатели за покачването на цените на Биткойн и Етериум, като отбеляза, че настоящите дъна създават основа за рали. 

Стратегът е на мнение, че въпреки мечият пазар Биткойн вероятно ще продължи да привлича все повече институции. Той спомена случаят, когато инвестиционният гигант Fidelity си партнира с други финансови институции, за да стартира борса за търговия с криптовалути. 

Докато Биткойн се бори да задържи стойността си над $20,000, МакГлоун споделя, че цената е “добрe подкрепена”. Според него дъната, които видяхме преди началото на миналия бичи пазар няма да бъдат достигнати отново. Важно е да се подчертае, че много малко анализатори твърдят, че такъв сценарий е особено вероятен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Тъй като криптовалутите и фондовият пазар претърпяха значителни загуби през първата половина на 2022 г., МакГлоун преди това отбеляза, че рисковите активи като Биткойн ще се откроят през втората половина на 2022 г. 

Коментирайки втората най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, Макглоун заяви по-рано тази година, че цената на Етериум ще продължи да се покачва, тъй като той “се превръща в обезпечението на интернет”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.