НАЧАЛО Биткойн

Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?

септември 14, 2022 19:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво предстои за Биткойн и Етериум в текущата среда на висока инфлация?

След като крипто пазарът реагира негативно на последните данни за инфлацията, Майк МакГлоун сподели очакванията си. 

Забележително е, че рязкото покачване на инфлацията може да принуди Федералния резерв да повиши лихвените проценти, като пазарът ще наблюдава как ще реагират Биткойн и Етериум. 

В тази насока старши стратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун предположи, че BTC и ETH може и да демонстрират сила покрай евентуално повишаване на лихвените проценти, позовавайки се на текущите дейности около двата актива, каза той по време на интервю за The Wolf of All Streets на 13 септември. 

МакГлоун, който преди това прогнозира, че Биткойн ще се търгува на ниво от $100,000, също така посочи потенциалното позитивно въздействие на Сливането на Етериум върху общия крипто пазар. 

Има неща като Етериум, за които знаем, че предстои Сливането и ще бъде малко рисковано с технологията, но то революционизира финансовия свят.

Условията на крипто пазара

Според МакГлоун текущите пазарни условия са критични показатели за покачването на цените на Биткойн и Етериум, като отбеляза, че настоящите дъна създават основа за рали. 

Стратегът е на мнение, че въпреки мечият пазар Биткойн вероятно ще продължи да привлича все повече институции. Той спомена случаят, когато инвестиционният гигант Fidelity си партнира с други финансови институции, за да стартира борса за търговия с криптовалути. 

Докато Биткойн се бори да задържи стойността си над $20,000, МакГлоун споделя, че цената е “добрe подкрепена”. Според него дъната, които видяхме преди началото на миналия бичи пазар няма да бъдат достигнати отново. Важно е да се подчертае, че много малко анализатори твърдят, че такъв сценарий е особено вероятен.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Тъй като криптовалутите и фондовият пазар претърпяха значителни загуби през първата половина на 2022 г., МакГлоун преди това отбеляза, че рисковите активи като Биткойн ще се откроят през втората половина на 2022 г. 

Коментирайки втората най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, Макглоун заяви по-рано тази година, че цената на Етериум ще продължи да се покачва, тъй като той “се превръща в обезпечението на интернет”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво казва Google Bard за AIDoge, RenQ Finance и Tradecurve?

Предвиждането на бъдещето на дадена криптовалута може да бъде трудна, почти невъзможна задача и много опитни инвеститори се затрудняват да решат с какво да диверсифицират.

юни 6, 2023 19:00 4 мин. четене

Етериум: Огромни движения на ETH на фона на крипто разпродажбата

В момента китовете наблюдават значително събитие на разпродажба на крипто пазарите, което доведе до внезапно движение на стотици хиляди Етериум (ETH).

юни 6, 2023 18:30 1 мин. четене

ChatGPT направи тази ШОКИРАЩА ценова прогноза за 2023 г.

ChatGPT е най-популярната тема в България през последния месец и макар да се появи в нашата страна една идея по-късно от САЩ, то със сигурност компаниите започват да следят изкуствения интелект и да правят своите нововъведения спрямо него.

юни 6, 2023 17:50 5 мин. четене

Бета тестерите на Avorak AI обявиха големи печалби при търговията с Polygon (MATIC)

На бързо развиващата се сцена за крипто търговия търсенето на точни и печеливши инвестиционни стратегии винаги е било основен приоритет.

юни 6, 2023 16:49 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.