НАЧАЛО Други

Купуването на власт в САЩ – как богатите влизат в политиката

11.05.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Купуването на власт в САЩ – как богатите влизат в политиката

Преплитането на богатството и политиката беше изправено пред засилен контрол напоследък, като обещанията за законодателство, което да предотврати директната търговия от политици, оставаха неизпълнени.

Междувременно компаниите продължават да наливат огромни суми в лобистки усилия, което поражда опасения относно почтеността на законодателния процес.

Този проблем придоби известност, като някои длъжностни лица дори цитират платформи като Quiver Quantitative, известна с подчертаването на подозрителни сделки на Конгреса, в техните призиви за по-стабилно законодателство. С нарастването на възмущението обаче нарастват и преките връзки между парите и политиката, илюстрирани от кандидатурата на Демократическата партия Дейвид Троун за сенатор.

Троун, милиардерът, основател на Total Wine & More, е вложил приблизително $57 милиона от богатството си в кампанията си, което я прави най-скъпите първични избори в историята на Мериленд. Този подход на самофинансиране предизвика дебат за влиянието на богатството в политиката, повдигайки въпроси относно способността на лицата и организациите да купуват власт и да оформят политически резултати.

Въпреки пищните разходи на Троун, неговият опонент от Демократическата партия, Анджела Алсбрукс, вижда това като доказателство за доверието в нея като претендент. Троун обаче гледа на значителните си разходи като на демонстрация на неговия ангажимент към надпреварата, дори когато подчертава опасенията относно влиянието на парите в политиката.

Отвъд кампанията на Троум през последните месеци се забеляза засилено внимание върху подозрителните сделки, извършвани от политици, и засилен контрол върху корпоративните лобистки усилия. Тези развития подчертават спешната необходимост от прозрачност и отчетност при политическото финансиране, за да се запази целостта на демократичния процес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.