НАЧАЛО Други

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

18.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

Наричан валута, която се приближава към своя упадък, щатският долар изпитва трудности, тъй като други държави се борят за неговия статут на резервна валута. Въпреки влошаващите се показатели финансовият гигант Morgan Stanley подкрепя щатския долар. Стратезите на компанията твърдят, че алтернативите няма да надминат щатския долар, независимо от променящите се икономически разкази.

С достигането на нови върхове при Биткойн се засилиха дискусиите за замяната на щатския долар с BTC. От 70-те години на миналия век насам зелените пари са загубили близо 95% от покупателната си способност, докато BTC постоянно увеличава стойността си. Това доведе до разкази, според които активи като Биткойн биха могли да осигурят стабилна възвръщаемост, каквато волатилният долар понастоящем не може да предложи.

Експертите на Morgan Stanley обаче твърдят, че щатския долар остава несравним. Дейвид Адамс, ръководител на валутната стратегия на G10, твърди, че волатилността на Биткойн го прави неподходящ като основна валута. Той отбеляза, че значителните ценови колебания обезкуражават използването на криптовалутите за редовна търговия, тъй като хората са склонни да ги трупат с цел поскъпване, вместо да ги харчат.

Икономиката на САЩ е подложена на натиск, като нарастващите стойности на дълга допълнително отслабват долара. Според Zerohedge инфлацията е нараснала рязко от 2021 г. насам, като общите цени са се увеличили с 19.4% за по-малко от четири години. Тази постоянна инфлация значително намали покупателната способност на щатския долар, като средното годишно увеличение е 5.5%. В САЩ не е имало годишна инфлация под 3% в продължение на 37 последователни месеца, което води до усложнена инфлация и допълнително поставя под въпрос силата на икономиката.

Заключение

Въпреки че щатският долар е изправен пред значителни икономически предизвикателства и конкуренция от страна на активи като Биткойн, позицията на Morgan Stanley подчертава трайното му господство и дългосрочния процес на създаване на нова резервна валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.