НАЧАЛО Алткойни

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

18.05.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги - Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

Основната цел на тази инициатива беше да се постигне напредък в токенизацията на традиционните финансови активи.

Основни участници в пилотния проект бяха American Century Investments, BNY Mellon, Edward Jones, Franklin Templeton, Invesco, JPMorgan, MFS Investment Management, Mid Atlantic Trust, State Street и U.S. Bank.

След обявяването на успешното завършване на пилотната програма за токенизация от страна на DTCC, токените на Chainlink отбелязаха значително увеличение с до 20%.

В пилотният проект, в който участваха известни компании от Уолстрийт като JP Morgan и BNY Mellon, беше използван протоколът за оперативна съвместимост между веригите (CCIP) на Chainlink, за да се интегрират традиционните финанси с блокчейн технологията.

DTCC съобщи, че наскоро е завършила пилотната програма, наречена Smart NAV, в сътрудничество с Chainlink. Програмата имаше за цел да разшири услугата на DTCC, Mutual Fund Profile Service I (MFPS I), която е индустриален стандарт за предаване на данни за „цена и курс“, известни също като „NAV данни“.

Пилотният проект показа, че чрез предоставяне на структурирани данни по веригата и установяване на стандартни роли и процеси, фундаменталните данни могат да бъдат прилагани в различни случаи на употреба по веригата. Тези случаи на употреба включваха токенизирани фондове и смарт договори за масови потребители, които съхраняват данни за множество фондове.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

15.06.2024 8:30 1 мин. четене

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.