НАЧАЛО Други

Криптовалутите не могат да бъдат спрени – твърди американски сенатор

декември 17, 2022 12:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите не могат да бъдат спрени – твърди американски сенатор

На 14 декември 2022 г. американският сенатор Пат Туми сподели, че според него причината за срива на FTX не е крипто, а лошото поведение на криптоборсата.

Коментарите на Туми бяха направени по време на заседанието на Комисията по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси на Сената на САЩ, свързано с фалита на FTX.

Сенаторът заяви: 

FTX и криптовалутите не са едно и също нещо. FTX беше непрозрачна, централизирана и нечестна. Криптовалутите обикновено са с отворен код, децентрализирани и прозрачни. На тези, които смятат, че случилото се оправдава забраната на криптовалутите […] предлагам да помислят за няколко други исторически паралела. 

Финансовата криза от 2008 г. беше свързана с очевидна злоупотреба с продукти, свързани с ипотечни кредити. Решихме ли да забраним ипотеките? Разбира се, че не.

При FTX проблемът не е в инструментите, които са били използвани. Проблемът е в злоупотребата със средства на клиенти, лошото управление и вероятно незаконното поведение.

Той добави :

Някои от моите колеги предложиха по някакъв начин да спрем крипто, преди да приемем законодателството. Това е дълбоко погрешна, да не говорим за невъзможна идея. С изключение на въвеждането на драконови авторитарни политики, криптовалутите не могат да бъдат спрени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Мрачна прогноза за пазара от Guggenheim Partners


На 15 декември 2022 г. по време на участие в предаването „Squawk Box“ на CNBC Туми беше попитан дали FTX щеше да се срине, ако крипто секторът беше регулиран.

Туми смята, че: 

Начинът, по който мисля за това, е, че със сигурност все още е възможно да се извърши измама, дори ако имате, да речем, регулирана борса за ценни книжа. Това със сигурност би било много по-трудно, защото би имало много по-голяма прозрачност. 

Сенаторът също така смята, ако имаше добре дефиниран регулаторен режим, който да се прилага правилно в Съединените щати, бизнесът би се насочил именно натам. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене