Home

Криптовалутите ще са гръбнака на AI според бивш директор на Coinbase

16.06.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите ще са гръбнака на AI според бивш директор на Coinbase

Бившият главен технологичен директор на Coinbase и добре известен инвеститор, Баладжи Сринивасан, наскоро сподели своето виждане за бъдещето на криптовалутите.

Той вярва, че крипто може да се превърне в гръбнака на AI, тъй като генеративният AI и роботите стават все по-нашумяла тема.

Според Сринивасан, разбирането на хората за използването на пари и тяхната форма ще се промени коренно в технологично напредващия свят. Той казва, че ако в бъдеще има изобилие, създадено от изкуствен интелект и роботика, тогава присъщият недостиг на криптовалути ще е много важен.

Докато човек не трябва да плаща на собствения си робот според Сринивасан, той ще трябва да плати за услуга, предоставена от робот на друг човек. „Робот, притежаван от друг икономически участник, все още ще се нуждае от пари за наемане“, така че валути като криптовалутите могат да дадат достъп на потребителите и да използват тези машини.

Освен това, въпреки че много видове недостиг могат да изчезнат; други форми ще се задържат. Например инфраструктурата, необходима за изграждане и управление на сложни съоръжения като роботи или центрове, трябва да остане ограничена: „Веригите на доставки за изграждане на роботите и атомните електроцентрали за управление на AI центровете за данни ще останат оскъдни“, каза той.

Освен това са необходими сигурни дигитални ключове за управление на тези усъвършенствани машини. „Най-важната форма на страх в ерата на AI са частните ключове, които манипулират роботи“, добави Сринивасан, отбелязвайки, че Web3 технологиите като Биткойн и Етериум осигуряват достатъчна сигурност за управление на тези ключове.

Той вижда свят, в който крипто не е просто инструмент за финанси, но е в основата на всички транзакции, извършени в икономика, доминирана от роботиката плюс изкуствения интелект в бъдеще. Тази гледна точка подчертава, че еволюцията на парите продължава заедно с развитието на технологиите, което предполага, че с развитието на AI ще има нужда от по-сигурни, оскъдни и гъвкави видове пари, като например крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.