НАЧАЛО Други

Криптовалутата на FTX скочи със 100% – каква е причината?

януари 15, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на FTX скочи със 100% – каква е причината?

Родният токен на вече фалиралата криптовалутна борса FTX, управлявана от Сам Банкман-Фрийд - FTX Token (FTT), преживя епично рали тази седмица.

Към момента на писане на статията FTT се търгува на цена от около $1.81, което представлява ръст от около 30% през последните 24 часа и ръст от над 100% на седмичната графика.

Поради стабилното увеличение на цената, към момента на писане на статията токенът вече е с обща пазарна капитализация от $585 милиона след приток от около $250 милиона от 5 януари насам.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи до $21,000 – Ark Invest предвижда голямо движение


Въпреки че цената на FTT се увеличи с над 100% през последните 7 дни стойността все още е много по-ниска от най-високата си стойност за всички времена, регистрирана на 9 септември 2021 г. – $84.1 за монета.

Освен това според данни на CoinCarp един адрес контролира близо 60% от общото предлагане на FTT. Също така неидентифициран хакер притежава 45.8 милиона FTT токена, което представлява близо 14% от общото количество в обращение.

Не се знае обаче, на какво точно се дължи този ръст, тъй като криптовалутата е обвързана с вече фалиралата криптоборса, на която не се носи добра слава. Бъдещето на FTT е неясно, тъй като Сам Банкман-Фрийд е изправен пред обвинения във финансови измами, а FTX обяви фалит. Въпреки това основателят на платформата твърди, че е невинен във връзка с по-голямата част от обвиненията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене