НАЧАЛО Алткойни

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

22.05.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

Въпреки че няма пряка връзка с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, въвеждането на токена TRUMP предизвика значителен инвеститорски интерес, като трейдърите го разглеждат като спекулативна възможност, обвързана с продължаващата му президентска кампания.

През последните две седмици токенът Trump MAGA (TRUMP) отбеляза забележително увеличение от близо 75%, въз основа на данни от CoinGecko. Само във вторник той нарасна с 14% след съобщението на кампанията на Тръмп, в което се посочва, че приема дарения в криптовалути, включително BTC, ETH и мемe монети като DOGE и SHIB.

В резултат на този скок някои притежатели на мемe монетата MAGA – водещ проект в зараждащата се категория токени, известна като PoliFi, която може да се похвали с колективна пазарна капитализация от $749 милиона – получиха зашеметяваща възвръщаемост, като печалбите надхвърлиха 1,600%.

Един конкретен адрес вече притежава токени на стойност над $5.5 милиона, като е реализирал съществени печалби от инвестицията си.

Множество адреси първоначално инвестираха шестцифрени суми в токени TRUMP и сега разполагат с нереализирани печалби, надхвърлящи $1 милион. Макар и постепенно да намаляват дяловете си, тези инвеститори избягват да предизвикат внезапен спад на цените, като се въздържат от масови разпродажби. Забележително е, че тези транзакции са се случили преди съобщението от вторник относно даренията за кампанията.

Въпреки това последните купувачи на токена TRUMP са изпитали сравнително слаба възвръщаемост на инвестициите, като общият процент на успеваемост е нисък, както сочат данните.

Освен това стойността на притежанията на TRUMP, изпратени към портфейл, за който се твърди, че е свързан със самия Доналд Тръмп, е нараснала до близо $5 милиона.

Съобщава се, че портфейл, свързан с Тръмп, е получил токени TRUMP на стойност $7,100 от разработчиците между август и октомври 2023 г.

Изпращането на токени до портфейли, свързани с видни личности, често се използва като маркетингова тактика от създателите на мемe монети, тъй като може да привлече внимание и да стимулира интереса на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Тази криптовалута може да скочи с 50% преди по-сериозна корекция според анализатор

Популярният крипто трейдър Bluntz, известен с точните си алткойн прогнози, вярва, че меме токена Dogwifhat (WIF) е на път да претърпи значителен подем.

18.06.2024 15:30 2 мин. четене

Алткойн сезонът отново се забави, но дали е добър момент за инвестиция?

Първоначалното вълнение около т.нар. „алткойн сезон“ се охлади, като много криптовалути се коригираха с 10-20% през последната седмица, с изключение на няколко като Етериум.

18.06.2024 15:00 2 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.