НАЧАЛО Други

Крипто заемодателят Celsius прехвърли $780 милиона на фона на хаоса около фалита

май 18, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто заемодателят Celsius прехвърли $780 милиона на фона на хаоса около фалита

Celsius, платформа за крипто заеми, която през 2022 г. беше изправена пред фалит поради проблеми с тегленията, според данни от Etherscan в понеделник е прехвърлила 428,000 стейкнати Етериум токена (stETH) на стойност $780 милиона.

Този трансфер съвпадна с въвеждането на функцията за теглене за първи път от Lido Finance, доставчика на stETH.

Целта на този трансфер остава неясна и не се знае дали Celsius се опитва да възстанови недостъпни преди това средства по време на текущата си процедура по несъстоятелност.

Celsius беше стейкнала ETH на своите клиенти в Lido, получавайки в замяна stETH, които бяха използвани като обезпечение на други платформи за генериране на доходност.

Финансовите затруднения обаче попречиха на Celsius да конвертира stETH обратно в ETH.

След срива на Celsius компанията и нейният бивш главен изпълнителен директор, Алекс Машински, са изправени пред проверки, включително регулаторни разследвания.

През януари главният прокурор на щата Ню Йорк (NYAG) Летиша Джеймс подаде официална жалба срещу Машински, обвинявайки го в подвеждане на инвеститорите и неспазване на държавните изисквания за регистрация на Celsius.

Нюйоркската прокуратура заяви, че Машински е дал неверни обещания и е подвел инвеститорите, което се счита за незаконно.

В отговор Машински оспори твърденията, заявявайки, че те се основават на неточна информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.