Bitcoin SV

Bitcoin SV BSV

Bitcoin SV цена в USD:

$0

Пазарна капитализация
$0
1 BSV
24ч Обем
BSV
Крипто в циркулация
0 BSV

Какво е Bitcoin SV

Биткойн SV е оригиналният Bitcoin. Той възстановява оригиналния протокол за биткойн, ще го поддържа стабилен и ще позволи масово мащабиране. Bitcoin SV ще поддържа визията, заложена в бялата книга на Сатоши Накамото през 2008 г.: Bitcoin: Електронна парична система Peer-to-Peer

Отразявайки мисията си да изпълни визията на Bitcoin, името на проекта представлява „Satoshi Vision“ или SV. Създаден по искане на водещото майсторско предприятие BSV CoinGeek и други миньори, Bitcoin SV има за цел да осигури ясен избор за миньорите и да позволи на бизнеса да изгради приложения и уебсайтове на него надеждно.

Bitcoin SV възстановява първоначалната визия, за да запази бъдещето на Bitcoin:

Биткойнът, възстановен в Bitcoin SV, може да замени всяка платежна система в света с по-добро потребителско изживяване, по-евтина цена на търговеца и по-безопасно ниво на сигурност.

BSV е криптовалута, създадена в резултат на hard fork на Bitcoin Cash (всъщност тя беше въведена малко преди форка – през август 2018 г.). На 15 ноември блокчейнът се раздели официално на две конкуриращи се монети – Bitcoin ABC (Adjustable Blocksize Cap) и Bitcoin SV (Satoshi Vision). Последната криптовалута има за цел да върне стойностите и технологията на оригиналния биткойн – децентрализация, използвайки крипто тържествено като метод за плащане и търговия и повишаване на капацитета на мрежата.

Лидер на крипто проекта BSV е Крейг Райт, който твърди, че е Сатоши Накамото. Райт е една от основните медийни фигури, замесени в известната хеш-война с Bitcoin Cash, заедно с Роджър Вер. Гражданската война с Bitcoin Cash не само се отрази на споменатата валута, но и доведе до големи промени на пазара. 

По време на надстройката на протокола както BCHABC, така и BSV властови мощности бяха напълно мобилизирани и изместени от BTC към BCH, което доведе до спад на цените на Bitcoin и обща борба на пазара. Е, независимо какви са обстоятелствата, разклонената BSV валута вече се поддържа от големи борси за криптовалути.

Bitcoin SV Новини

Биткойн SV удари най-ниската си стойност за всички времена – може ли да се възстанови?

В момента Биткойн SV (BSV) се търгува близо до най-ниската си стойност за всички времена в доларово изражение и през последните месеци отбеляза значителен спад в сравнение с Биткойн (BTC).

12.06.2023 18:00 2 мин. четене

BSV претърпя 51% атака

Bitcoin SV претърпя 51% атака във вторник сутринта, според анализатор от компанията за крипто разузнаване CoinMetrics.

04.08.2021 17:20 2 мин. четене

Най-голямата крипто борса в Австралия премахва Биткойн SV

Independent Reserve, най-голямата крипто борса, базирана в Австралия, обяви плановете си да делистира Биткойн SV (BSV) заради ‘тормоз’ над разработчиците.

04.02.2021 10:40 3 мин. четене

Алткойн пазарът се засилва – Bitcoin SV успява да нарасне значително

Днес цената на Bitcoin SV се повиши с 64%, докато пазарът на алткойни ускорява темпото.

09.01.2021 22:25 1 мин. четене