НАЧАЛО Блокчейн

BSV претърпя 51% атака

04.08.2021 17:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BSV претърпя 51% атака

Bitcoin SV претърпя 51% атака във вторник сутринта, според анализатор от компанията за крипто разузнаване CoinMetrics.

Около 11.45 ч. „някаква сериозна хешираща сила“ беше отприщена в мрежата, написа в Twitter Лукас Нуци от CoinMetrics.

По-късно разузнавателната фирма потвърди доклада, като написа в Twitter, че техния инструмент за наблюдение на сигурността на блокчейн FARUM е видял 14-блокова реорганизация на мрежата.

CoinMetrics заяви, че атаката е приключила, но все още има объркване между пуловете за копаене. Пуловете копаят на “напълно различни” височини на блока в момента, каза Нузи във вторник.

51% атака възниква, когато злонамерени миньори поемат контрола над повече от 50% от блокчейн, базиран на доказателство за работа. Тези миньори могат да се възползват от реорганизацията на блока, функция, предназначена да изчисти случаите, когато двама миньори са изкопали един и същ блок.

Най-общо казано, когато се извличат две версии на едни и същи блокове, системата по подразбиране е най-дългата верига. Добивайки по-бързо от честните миньори по време на 51% атака, злонамерените миньори могат да създадат по-дълга верига, така че системата да направи блоковете на честните миньори невалидни.

Биткойн асоциацията препоръча операторите на нодове да обезсилят измамната верига.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто китовете прехвърлят $374 милиона в Tether (USDT)

Bitcoin SV, който е създаден чрез хард форк на BCH, претърпя четири атаки през юли.

Няма „ясна индикация“ кой е бил този злонамерен миньор и CoinMetrics все още търси „следи от двойно харчене, насочени към борси“, сподели Нузи.

Хеширащата мощност на BSV е намаляла с почти 50% от понеделник до вторник, според Bitinfocharts. Но Нузи добави, че поради объркването след реорганизацията е трудно да се прецени колко е спаднал хашрейтът.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.