НАЧАЛО Алткойни

Биткойн SV удари най-ниската си стойност за всички времена – може ли да се възстанови?

12.06.2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн SV удари най-ниската си стойност за всички времена – може ли да се възстанови?

В момента Биткойн SV (BSV) се търгува близо до най-ниската си стойност за всички времена в доларово изражение и през последните месеци отбеляза значителен спад в сравнение с Биткойн (BTC).

BSV, който възникна като форк от Биткойн Кеш, постоянно губи стойност спрямо BTC през последните две години.

Пътят на BSV беше изпълнен с предизвикателства, включително 51% атака и премахването му от платформата за търговия Robinhood, което накара мнозина да го смятат за “мъртва монета“.

Светът на криптовалутите стана свидетел на няколко хард и софт форкове, един от които се случи през август 2017 г., когато Биткойн Кеш (BCH) се появи от оригиналния блокчейн на Биткойн. Впоследствие разногласия в общността доведоха до друг хард форк, създавайки Биткойн SV (BSV) от Биткойн Кеш.

Един от ключовите дебати около Биткойн SV беше неговият подход към мащабируемостта. Привържениците на BSV се застъпваха за по-големи размери на блоковете, за да се запази оригиналният протокол на Биткойн, като същевременно се решат проблемите с мащабируемостта. Убеждението беше, че по-големите блокове ще улеснят по-бързата обработка на транзакциите и потенциално ще намалят таксите.

За разлика от тях, Биткойн (BTC) дава приоритет на децентрализацията и сигурността, като се придържа към по-малки размери на блоковете и прилага мащабиране от втори слой чрез Lightning Network.

Въпреки че обработва значително повече транзакции от BTC и BCH, BSV се бори да привлече инвеститори и преживява непрекъснат спад в стойността. Последните данни за обема на търговията от TradingView сочат, че за 24 часа общата стойност на търговията е $26 милиона, като към момента на изготвяне на доклада BSV се търгува на цена от около $25.

Въпреки че BSV отбеляза временни скокове в обема на транзакциите, като през март надхвърли 50 милиона транзакции, а през следващия месец надхвърли 56 милиона, устойчивият ръст беше неуловим. Средно BSV обработва по-малко от пет милиона транзакции.

Видният защитник на BSV Калвин Еър прогнозира, че 2023 г. ще бъде пробивната година за веригата. Той твърди, че капацитетът на BSV да обработва милиони транзакции с ниски такси го позиционира като предпочитан блокчейн за бъдещето, особено при очаквания ръст на интернет трафика и въвеждането на стандарта IPv6. Въпреки това BSV не успя да реализира тези очаквания и не отбеляза трайно увеличение на транзакциите.

В заключение, Биткойн SV (BSV) се сблъска със значителни предизвикателства и се бори да запази стойността си в сравнение с BTC. Въпреки по-големия обем на транзакциите и по-ниските такси, BSV не набра значителна популярност и не е отбеляза устойчив растеж. Оптимистичните прогнози на Калвин Еър за бъдещето на BSV не се сбъднаха, което остави криптовалутата в несигурно положение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн SV удари най-ниската си стойност за всички времена – може ли да се възстанови?”
  1. Никакви шансове. Скоро ще има фалит. Вече никой не вярва на валутата на мафията.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.