НАЧАЛО Блокчейн

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

20.04.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

Наречена World Chain, тази мрежа от втори слой, изградена на базата на Етериум, е планирана за дебют през лятото. Тя обещава уникални привилегии за потребителите, които преминат през процеса на сканиране на очната ябълка, за да получат дигитален паспорт “World ID”. Инициативата се основава на основната мисия на Worldcoin като платформа за “проверени хора” – концепция, насочена към борба с ботовете в епоха, в която все повече доминира изкуственият интелект.

Преди това протоколът World ID на Worldcoin функционираше като децентрализирано приложение, което по същество пребиваваше като набор от смарт договори в блокчейна на Етериум. Решението за създаване на независима верига обаче би могло да предостави на разработчиците по-голяма автономия над проекта, като същевременно потенциално намали разходите за потребителите.

World Chain ще бъде изградена върху OP Stack – рамка за изграждане на блокчейн, предпочитана от много стартиращи компании. Подобно на други “rollups” (или ролъпи) от втори слой, тази верига ще обединява транзакциите от потребителите и ще ги предава на Етериум. Като възприема тази настройка, World Chain има за цел да предложи на потребителите по-евтини такси в сравнение с директните транзакции в Етериум.

Отличителната черта на Worldcoin е неговата “сфера” – хромирана сфера, оборудвана с леща за сканиране на ретината. Този иновативен подход гарантира, че всеки притежател на сметка е човек, като по този начин се елиминира възможността за дублиране на сметки.

Фокусът на проекта върху “доказването на личността” е в съответствие с нарастващото значение на дигиталната идентичност с разпространението на приложенията на изкуствения интелект.

Преминаването към независима мрежа ще позволи на Worldcoin да продължи да увеличава потребителската си база, като същевременно осигурява по-бързи и по-рентабилни транзакции. Въпреки първоначалния скептицизъм и критики, постоянните актуализации и интеграции на Worldcoin стимулираха растежа му, като до момента са регистрирани над 70 милиона транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Основателят на Polkadot коментира бъдещото приемане на блокчейн

Създателят на блокчейна за оперативна съвместимост Polkadot (DOT), Гавин Ууд, изтъкна критичен случай на употреба, необходим за масовото приемане на технологията.

20.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.