НАЧАЛО Алткойни

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

15.04.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

Сред открояващите се изпълнители, които се възползват от тази положителна инерция, е Solana (SOL).

Само през последните 12 месеца Solana отбеляза изумителен скок на стойността си с 480%. Въпреки това, преди да обмислите инвестиция в Solana, е от решаващо значение да разберете три ключови аспекта за нея.

1. Механизъм на транзакциите

Подобно на Етериум, Solana използва консенсусен механизъм за доказване на залог (PoS), при който притежателите на токени потвърждават транзакциите и поддържат блокчейна. Освен това Solana разполага с уникално нововъведение, известно като доказателство за история (PoH), което променя начина, по който времето се записва в блокчейна. Това нововъведение намалява режийните разходи за данни и повишава скоростта на транзакциите, което позволява на Solana теоретично да обработва до 50,000 транзакции в секунда (TPS), далеч надхвърляйки 14 TPS на Етериум и 5 TPS на Биткойн.

2. Разнообразни случаи на употреба

Инфраструктурата на Solana набляга на скоростта и достъпността, проправяйки пътя за иновативни приложения. Solana Pay например предлага безпроблемни блокчейн транзакции между потребители и търговци, с незначителни такси и незабавен сетълмент.

Тази платформа не само намалява разходите на търговците на дребно, но и въвежда нови функции, като например прикачване на незаменяеми токени (NFT) към покупките, насърчавайки ангажираността на клиентите. Освен това навлизането на Solana в мобилното пространство със смартфона Saga има за цел да опрости взаимодействието с децентрализирани приложения, като потенциално разшири приемането на криптовалути.

3. Настроения на инвеститорите

Въпреки че пазарната капитализация на Solana от $63.2 съперничи на утвърдени бизнеси като Ferrari и PayPal, инвеститорите трябва да признаят присъщата на пазара на криптовалути волатилност. Колебанията на цените често се определят от новини от сектора, което води до несигурност. Въпреки оптимизма, свързан с бъдещето на Solana, нейната дългосрочна траектория остава несигурна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.