НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто предприемач предполагаемо е откраднал 22,000 Етериум (ETH) токени

юни 21, 2022 9:42 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто предприемач предполагаемо е откраднал 22,000 Етериум (ETH) токени

Джефри Хуанг, технологичен предприемач, бивш музикант и един от най-големите притежатели на Bored Ape Yacht Club NFT, предполагаемо е присвоил 22,000 Етериум (ETH) токена от мениджмънт компанията Formosa Financial през 2018 г., според скорошно разкритие на ZachXBT в Twitter.

Твърди се, че тайванско-американският бизнесмен, известен с онлайн псевдонима си “Machi Big Brother“, е прекарал следващите четири години, управлявайки “над десет неуспешни пъмп и дъмп токени и NFT проекти“. Статията хвърля светлина и върху историята му в криптопространството, проектите и хората, с които е бил свързан, както и върху доказателствата, които доказват съмнителните сделки.

Хуанг първоначално намира слава като основател на поп/рап групата с името L.A. Boyz през 90-те години на миналия век. По-късно той основава хип-хоп групата Machi през 2003 г., както и звукозаписната компания “MACHI Entertainment“.

Въпреки че Хуанг започва кариерата си в музикалната индустрия, по-късно той преминава към технологичното пространство, когато през 2015 г. основава 17 Media (M17), което се превръща в едно от най-популярните приложения за стрийминг на живо в Азия.

Проект #1 – Mithril 

Хуанг навлиза в криптопространството през 2017 г. със стартирането на Mithril (MITH) – първият му в дълъг списък от неуспешни криптопроекти. Mithril беше децентрализиран сайт за социални медии, който възнаграждаваше потребителите със собствения си MITH токен.

Проектът набра 60,000 ETH ($51.6 милиона) през февруари 2018 г., като 30% от предлагането беше продадено чрез частна продажба. Тези токени бяха блокирани за известно време, 70% до събитието за генериране на токени (TGE), като останалите бяха отключени през следващите 3 месеца.

MITH беше листнат на Bithumb през април 2018 г. и само месец по-късно токените от частната продажба бяха напълно придобити, което позволи на инвеститорите да осребрят парите си. Тези токени съставляваха 89% от циркулиращото предлагане, което предизвика сериозен натиск за продажба.

Проект #2 – Formosa

Formosa Financial (FMF), е платформа за управление на парични средства за блокчейн компании. Бяха набрани 22,000 ETH в кръг на финансиране за бизнес ангели, последван от частен кръг, който набра още 22,000 ETH. Сред инвеститорите бяха Binance, Block One, Mithril / Джефри Хуанг и др. Продажната точка за инвеститорите беше “бързото” листване на централизирана борса от най-високо ниво.

Търговията започна на IDEX през 2018 г. и цената се срина. По-късно, на 22 юни 2018 г., бяха извършени две тегления на 11,000 ETH от портфейла на Formosa Financial (общо 22,000 ETH), като съоснователят Джордж Хсие беше замесен. Хуанг и съоснователите се отказаха от ролите си, а Джордж Хсиех прехвърли 10.5 хил. ETH на Binance, като по-късно Хуанг направи допълнителни депозити в различни сметки и портфейли на Binance. Извършени са множество трансфери и тегления, като Джеф е замесен, според данни от веригата.

ZachXBT заяви, че 22 юни 2018 г. е същият ден, в който Хуанг и Хсиех са продали своя капитал в компанията.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Русия разработва блокчейн система, която да замени SWIFT

В аудиозапис, в който се съоснователят на Formosa Financial, Райън Терибилини, разказва своята версия за случилото се, се споменава:

 Аз не съм взел парите, Джордж и Джефри ги взеха.

От момента, в който станах директор и главен изпълнителен директор на компанията, няма нито един ETH, който да е изчезнал, така че когато става въпрос за това, което Джордж и Джеф са улеснили от своя страна, като мисля, че наистина там стои отговорността“, продължава да казва Райън.

В момента Терибилини работи с Algorand (ALGO), а Formosa Financial изглежда е единственият проект на MachiBigBrother, в който е участвал.

Проект #3 – Machi X

Джефри Хуанг и Лео Ченг стартират Machi X през октомври 2018 г. Това е социален пазар за права върху интелектуална собственост. Те обаче имат проблеми с получаването на финансиране заради предишния проект на Хуанг, Mithril, и инцидента с Formosa. Почти година по-късно инвеститорите на Formosa бяха уведомени чрез имейл за присвояването на 22,000 ETH.

Проект #4 – Cream Finance 

През 2020 г. Джеф и Лео Ченг основават Cream Finance (CREAM), форк на Compound Finance (COMP). От проекта са откраднати над $192 милиона чрез експлойти.

Проект #5 – Wifey Finance 

Wifey Finance е форкнат от Yearn Finance (YFI) и е основан от “анонимен” екип. Machi, Лео Ченг и Уилсън Хуанг са едни от първите членове на Discord канала на проекта. Записите на транзакциите показват, че парите са изпратени на Уилсън Хуанг повече от веднъж от човекът, стартирал Wifey. След четири дни Wifey Finance е изоставен.

Проект #6 – Swag Finance 

През октомври 2020 г. стартира уебсайтът за развлечения за възрастни Swag.live. Когато Cream Finance тихомълком включи Swag като обезпечение, липсата на информация за включването предизвика много реакции сред крипто общността в Twitter. Токенът беше източен, продаден и премахнат от Cream – всичко това в рамките на няколко седмици.


Проект #7 – Mith Cash

На 30 декември 2020 г. Mith Cash, форк на протокола Basis Cash (BAC) (алгоритмична стабилна монета), е стартиран от “анонимен” екип с Хуанг като съветник. Mith Cash нарасна до $1 милиард TVL само за няколко дни след пускането си, но след това се срина силно, тъй като притежателите на токени осребриха наградите си.

Проект #8 – Typhoon Cash 

Typhoon Cash беше стартиран като форк на Tornado Cash (TORN). Проектът имаше анонимен екип, но се смяташе, че зад него стоят Хуанг и неговите сътрудници. Проектът беше изоставен само няколко седмици след началото на фарминга на протокола.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн под $20,000 е ‘ирационално’, твърди Камерън Уинкълвос

Проект #9 – Mud Games 

Хуанг стартира Heroes of Evermore, форк на друга популярна игра. Проектът е имал анонимен екип и е реализирал печалба от над 533.92 ETH. Членовете на екипа тайно са минтнали най-редките NFT.

Проект #10 – Squid DAO

Squid DAO беше стартиран от “анонимен” екип като форк на Olympus DAO (OHM), като Хуанг беше сред първите няколко притежатели (чрез псевдонима си MachiBigBrother.eth). Хуанг закрива проекта през януари тази година.

Джефри Хуанг сега участва в още проекти, включително X Finance, XY Finance и Ape Finance. В публикацията в блога се посочва общата тема за анонимни екипи, разклонени проекти, портфейли, финансирани чрез FTX и кратки жизнени цикли на проектите. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Американец изправен пред затвор заради участието си в крипто измама за $45 милиона

Понастоящем мъж от Невада е разследван по подозрение, че е участвал в значителна инвестиционна схема, известна като CoinDeal, която е привлякла милиони долари.

май 23, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.