НАЧАЛО Други

Крипто потребителите може да надхвърлят 1 милиард в рамките на една година

03.04.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто потребителите може да надхвърлят 1 милиард в рамките на една година

Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision, прогнозира, че до 2025 г. броят на потребителите на криптовалути ще надхвърли един милиард.

Според доклад на Crypto.com през 2023 г. глобалната база от потребители на криптовалути ще достигне над 500 милиона души, което отразява 34% увеличение спрямо предходната година. Въпреки незначителните финансови неуспехи, индустрията е постигнала значителни етапи на приемане.

За сравнение, данните на Statista сочат, че в световен мащаб има над 5 милиарда потребители на интернет, което е рязък контраст с малкото потребители, които той е имал само преди няколко десетилетия.

Рисковият капиталист Марк Андресен направи паралел между криптовалутите и интернет още през 2014 г. Пал подчертава, че криптовалутите се възприемат “с два пъти по-висока скорост” от интернет, но е важно да се отбележи, че интернет изпълнява различни основни функции в ежедневието, за разлика от криптовалутите, които все още не са постигнали широко разпространение.

Криптовалутите трудно набират популярност като метод на плащане, като представляват едва 0.2% от световната електронна търговия. Въпреки обещаващите им приложения дигиталните активи се разглеждат предимно като спекулативни инструменти.

Освен това неотдавнашен доклад на Architect Partners оспорва твърдението на Пал, като предполага, че криптовалутите всъщност се възприемат с по-бавни темпове в сравнение с интернет.

Освен това интернет е привлякъл повече инвестиции по време на пика на балона си, като през 2000 г. интернет индустрията е оценена на $5.6 трилиона, докато целият пазар на криптовалути понастоящем възлиза на $2.6 трилиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.