НАЧАЛО Биткойн

Крипто платформата Wintermute ще предоставя ликвидност на хонконгските крипто ETF

09.05.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто платформата Wintermute ще предоставя ликвидност на хонконгските крипто ETF

За да засили пазарното си присъствие в Азия, Wintermute обяви намерението си да стане доставчик на ликвидност за наскоро стартиралите спот фондове за търговия с Биткойн и Етериум (ETF), регистрирани в Хонконг.

Според изявлението на компанията базираната в Лондон фирма си сътрудничи с OSL Digital Securities и HashKey HK Exchange, които служат като подизпълнители на платформите за търговия с виртуални активи, улесняващи функционирането на ETF.

Главният изпълнителен директор на Wintermute Евгени Гаевой подчерта значението на крипто ETF-ите като регулирани инвестиционни инструменти, одобрени от правителствата, които предоставят на инвеститорите от всички нива портал към сферата на дигиталните активи. Гаевой подчерта ключовата роля на крипто ETF-ите за привличането на по-широк спектър от инвеститори, както институционални, така и на дребно, в крипто пространството. Той изрази ентусиазма на Wintermute да допринесе за този процес, заявявайки:

„Увеличаването на достъпа до дигиталните активи ще играе критична функция за по-нататъшното ускоряване на растежа и Wintermute се радва да играе ключова роля в този процес.“

В рамките на партньорството Wintermute ще подпомага OSL и HashKey в улесняването на покупката, продажбата и доставката на базовите активи на ETF, които включват Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), като по този начин осигурява безпроблемен процес на създаване и обратно изкупуване.

Това сътрудничество означава по-широката стратегия за разширяване на дейността на Wintermute на азиатския пазар. Гаевой отбеляза:

„Хонконг се утвърди като водещ защитник на криптовалутите в региона на APAC и ние се надяваме, че в близко бъдеще и други държави ще последват примера им.“

Въпреки бавното първоначално възприемане в сравнение с американските им аналози, трите борсово търгувани фонда за Биткойн, регистрирани в Хонконг и стартирали на 29 април, са събрали близо 4,400 BTC, което се равнява на приблизително $276 милиона в управлявани активи към края на търговията в понеделник.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.