НАЧАЛО Биткойн

Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

08.05.2024 0:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за криптовалути в света, наскоро отбеляза значителен приток на средства от инвеститори, което е първият голям приток след одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн в САЩ през януари.

Според данни, събрани от Bloomberg, на 3 май Биткойн тръстът на Grayscale е станал свидетел на нетни притоци на стойност приблизително $63 милиона. Това се случва след поредица от нетни изходящи потоци на обща стойност около $17.4 милиарда от преобразуването на тръста.

Предишните изходящи потоци отчасти се дължаха на фалити в крипто индустрията, тъй като несъществуващите компании имаха за цел да се разплатят с кредиторите си, като изтеглят средства от тръста.

Въпреки дългогодишната позиция на Grayscale като най-големия спот Биткойн ETF по отношение на управляваните активи (AUM), сега той е изправен пред конкуренцията на iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock, който управлява $16.91 милиарда.

В отговор на променящия се пейзаж през март Grayscale обяви плановете си да поиска одобрение от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) за отделяне на част от активите си в нов “Bitcoin Mini Trust” с по-ниски такси.

Ерик Балчунас, експерт по ETF в Bloomberg, коментира последните събития на пазара на Биткойн ETF, като отбеляза първия случай на положителни нетни потоци без никакви изходящи потоци сред Биткойн ETF. Той подчерта устойчивостта на инвеститорите в борсово търгувани фондове по време на спадове, като изтъкна, че те продължават да ги държат въпреки пазарните предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.