НАЧАЛО Биткойн

Инвестиционна компания атакува индустрията за копаене на Биткойн

07.06.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционна компания атакува индустрията за копаене на Биткойн

Компанията за управление на инвестиции Kerrisdale Capital отправи остра критика към американската индустрия за добив на Биткойн, описвайки я като убежище за „продавачи на масло от змии“, които разхищават парите на инвеститорите и вредят на околната среда.

В неотдавнашна публикация в X компанията разкри кампанията си срещу разрастващата се индустрия, като обяви две писма, изпратени до властите в Тексас.

Едното писмо е адресирано до градската комисия на Наваро, където Riot Blockchain оперира, а другото е изпратено до сенаторите на щата Тексас.

Дружеството настоява за по-строги правила за добива на Биткойн в Тексас, като прави паралели с измамни схеми, разкрити в Китай преди десетилетие. Тексас, със своите ниски разходи за енергия, е основен център за добив на Биткойн в САЩ.

Kerrisdale Capital разкри, че шортва акциите на Riot Blockchain, посочвайки ги като пример за „нефункционален бизнес модел за добив на Биткойн“, затънал в „порочен кръг на изгаряне на парични средства“. Те твърдят, че публичните майнинг компании разчитат предимно на емитирането на нови акции за финансиране на операциите, дори по време на пиковете на цените на Биткойн, което показва порочен бизнес модел.

Твърди се още, че дори при рекордни цени на Биткойн много майнинг операции се борят да бъдат рентабилни, като се сблъскват с екологични и регулаторни предизвикателства. Те предполагат, че с възхода на Биткойн ETF притежаването на акции на добивни компании представлява ненужен риск, тъй като емитентите на ETF са закупили милиарди BTC от името на своите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Ето какво ще определи бъдещата траектория на Биткойн според директора на CryptoQuant

Ки Йонг Джу, ръководител на CryptoQuant, каза, че Биткойн търговията в САЩ определя непосредственото бъдеще на цените на криптовалутите.

14.06.2024 9:30 1 мин. четене

Биткойн и златото като хедж при изкуствено причинена от правителството инфлация

Макро анализатор към инвестиционната банка Fidelity смята, че трябва да има значително увеличение на паричното предлагане, за да се приемат Биткойн (BTC) и златото като хедж в случай на изкуствено причинена от правителството инфлация.

14.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.