НАЧАЛО Други

Крипто пазара поема пореден удар

юни 23, 2018 17:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазара поема пореден удар

На 23-ти юни крипто пазарът показа друга краткосрочна корекция, тъй като 13 милиарда долара излезнаха от големите цифрови активи като Биткойн, Етериум, Ripple, Биткойн Кеш и EOS.

EOS  регистрира най-голямата загуба спрямо щатския долар сред основните криптовалути, като спадна с повече от 11% през нощта. Биткойн, Етериум и Ripple регистрираха 5% загуба, но оттогава се възстановиха малко.

През последните два месеца Биткойн имаше определени периоди на силна инерция в посока нагоре, подкрепена от оптимизъм от страна на пазара и положителни развития от институционалната страна на индустрията.

В сътрудничество с широкомащабни хедж фондове, Coinbase, най-големият крипто обмен, започна да изгражда пакет от институционални продукти за крипто валута за институционални инвеститори. Водещият създател на Етериум, Чарлз Хоскинсън, изразява дългосрочния си ентусиазъм към пазара на криптовалутите. Той смята, че десетки трилиони долари от wall street ще навлезнат в крипто.

И все пак, въпреки оптимизма и големите инвеститори, крипто пазара продължава да се представя слабо, като се бори да изгради инерция и да поддържа стабилност.

Ник Сабо, виден разработчик на Биткойн и разработчик на интелигентни договори, заяви, че цената на Биткойн ще продължи да спада, докато не се стабилизира и несигурността в Биткойн ще бъде изцяло елиминирана. Сабо смята, че волатилността, която наблюдаваме при Биткойн в момента е временна и се дължи на несигурността около политически фактори и опозиция от страна на други криптовалути. Притихнат ли тези съмнения, волатилността ще отслабне и самата валута ще започне да рефлектира несигурността във фиатните валути.

Като се има предвид, че шестмесечната корекция след 2018 г. е почти идентична със структурата на корекцията на BTC през 2014 г., то Биткойн и крипто пазарът като цяло ще трябва да демонстрират стабилност за няколко месеца и да претърпят период на натрупване, преди да се възстановят обратно до 10,000.

Като се имат предвид посочените по-горе сценарии и корекцията, вероятно е BTC отново да падне под $6,000, както направи по-рано днес. Вероятно към края на годината ще видим връщане към предишните висоти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене