НАЧАЛО Други

Крипто пазара поема пореден удар

юни 23, 2018 17:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазара поема пореден удар

На 23-ти юни крипто пазарът показа друга краткосрочна корекция, тъй като 13 милиарда долара излезнаха от големите цифрови активи като Биткойн, Етериум, Ripple, Биткойн Кеш и EOS.

EOS  регистрира най-голямата загуба спрямо щатския долар сред основните криптовалути, като спадна с повече от 11% през нощта. Биткойн, Етериум и Ripple регистрираха 5% загуба, но оттогава се възстановиха малко.

През последните два месеца Биткойн имаше определени периоди на силна инерция в посока нагоре, подкрепена от оптимизъм от страна на пазара и положителни развития от институционалната страна на индустрията.

В сътрудничество с широкомащабни хедж фондове, Coinbase, най-големият крипто обмен, започна да изгражда пакет от институционални продукти за крипто валута за институционални инвеститори. Водещият създател на Етериум, Чарлз Хоскинсън, изразява дългосрочния си ентусиазъм към пазара на криптовалутите. Той смята, че десетки трилиони долари от wall street ще навлезнат в крипто.

И все пак, въпреки оптимизма и големите инвеститори, крипто пазара продължава да се представя слабо, като се бори да изгради инерция и да поддържа стабилност.

Ник Сабо, виден разработчик на Биткойн и разработчик на интелигентни договори, заяви, че цената на Биткойн ще продължи да спада, докато не се стабилизира и несигурността в Биткойн ще бъде изцяло елиминирана. Сабо смята, че волатилността, която наблюдаваме при Биткойн в момента е временна и се дължи на несигурността около политически фактори и опозиция от страна на други криптовалути. Притихнат ли тези съмнения, волатилността ще отслабне и самата валута ще започне да рефлектира несигурността във фиатните валути.

Като се има предвид, че шестмесечната корекция след 2018 г. е почти идентична със структурата на корекцията на BTC през 2014 г., то Биткойн и крипто пазарът като цяло ще трябва да демонстрират стабилност за няколко месеца и да претърпят период на натрупване, преди да се възстановят обратно до 10,000.

Като се имат предвид посочените по-горе сценарии и корекцията, вероятно е BTC отново да падне под $6,000, както направи по-рано днес. Вероятно към края на годината ще видим връщане към предишните висоти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене