НАЧАЛО Други

Крипто кредиторът BlockFi спира операциите си – клиентите ще теглят средствата си чрез Coinbase

10.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто кредиторът BlockFi спира операциите си – клиентите ще теглят средствата си чрез Coinbase

Платформата за крипто кредитиране BlockFi финализира спирането на операциите си, обявявайки затварянето на своята уеб платформа, планирано за май.

В стратегически ход за улесняване на тегленето на клиентски средства, BlockFi изгради партньорство с Coinbase.

Сътрудничеството на BlockFi с Coinbase ще позволи на отговарящите на условията клиенти, включително тези с BlockFi лихвени сметки (BIA), заеми на дребно и частни клиенти, да теглят безпроблемно средствата си. Решението на компанията да прекрати операциите идва след обявяването й в несъстоятелност през ноември 2022 г., което беше ускорено от колапса на FTX.

Клиентите бяха уведомени на 9 май, че с изтичането на крайния срок за теглене на дигитални активи, ще им бъдат предоставени инструкции за създаване на акаунт в Coinbase за тегления. Освен това, за клиенти, които са пропуснали крайните срокове за теглене и проверка, BlockFi предлага възможност за проверка чрез своята платформа.

BlockFi повтори, че няма планове да се ангажира с други платформи за разпространение на криптовалута, призовавайки инвеститорите да бъдат внимателни, за да избегнат потенциални измами. Компанията наскоро постигна значително споразумение от $875 милиона с FTX и Alameda Research, ход, който бележи значителна стъпка в процедурата по несъстоятелност.

Главният изпълнителен директор на BlockFi Зак Принс, ключов свидетел в наказателния процес срещу Сам Банкман-Фрийд, приписа фалита на компанията на действията, предприети от основателя на FTX. Съдът по несъстоятелността одобри плана на BlockFi по глава 11 през септември 2023 г., насочен към изплащане на многобройните му кредитори, включително големи предприятия като Three Arrows Capital.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

Финансов експерт прогнозира важно съобщение, което може да окаже огромно влияние върху щатския долар. Всъщност се очаква, че на предстоящото събитие алиансът БРИКС ще ускори усилията си за дедоларизация.

30.05.2024 10:30 1 мин. четене

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.