Home

Крипто компанията Abra ще трябва да изплати на клиентите си $82 милиона

27.06.2024 23:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компанията Abra ще трябва да изплати на клиентите си $82 милиона

Финансовите регулатори от 25 щата на САЩ обявиха споразумение с инвестиционната платформа за криптовалути Abra и нейния главен изпълнителен директор за работа без необходимите лицензи.

Като част от споразумението Abra вече беше прекратила приемането на криптовалути от американски клиенти на акаунти Abra Trade и спря да им предлага своите продукти и услуги миналата година, след различни действия за принудително изпълнение от страна на щатските регулатори на ценни книжа.

Условията на споразумението включват петгодишна забрана за главния изпълнителен директор на Abra Бил Бархидт да участва в какъвто и да е бизнес за трансфер на пари или парични услуги, лицензиран в 25-те засегнати щата. Освен това от Abra се изисква да възстанови до $82.1 милиона на клиентите в тези държави.

Щати като Вашингтон, Тексас, Джорджия и Охайо се съгласиха да се откажат от парични санкции, за да се гарантира, че на клиентите ще бъдат изплатени всички суми.

Говорител на Abra изрази задоволство от постигнатото споразумение, като отбеляза, че компанията продължава да работи в САЩ чрез Abra Capital Management, инвестиционен консултант, регистриран от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC). Бархидт също изрази облекчение, че преговорите с държавата са приключили.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.