НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто инфлуенсър Бен “BitBoy” Армстронг си навлече проблеми заради FTX

април 21, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инфлуенсър Бен “BitBoy” Армстронг си навлече проблеми заради FTX

Крипто ютюбърът, Бен Армстронг, известен като "BitBoy", трябва да се яви в съда по обвинения в тормоз, покрай делото, свързано с FTX.

Армстронг и други крипто инфлуенсъри са изправени пред колективен иск, в който се твърди, че FTX е промотирала нерегистрирани ценни книжа. BitBoy е на организиран от него круиз до Бахамите и за момента не показва намерение да присъства на изслушването, въпреки съдебната заповед, която изисква личното му присъствие.

Той твърди, че никога не е промотирал FTX, но съдебните документи сочат, че веднъж е похвалил FTX и нейния функционален (utility) токен.

Поведението на Армстронг спрямо адвоката, който е завел делото, Адам Московиц, е описано подробно в съдебните документи и в социалните медии на Армстронг. Представителите на ютубъра до момента не са отговорили на исканията за коментар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС взе решение за регламента MiCA: Какво означава това за крипто сектора?


Мястото на което е заведено делото срещу Армстронг и други лица, промотирали  FTX, е окръжният съд на САЩ за Южния окръг на Флорида. Адвокатска кантора “Московиц” е завела дела срещу промоутърите на FTX, Voyager Digital – несъществуващ крипто кредитор и Binance, която в момента е най-голямата крипто борса в света.

Според информацията Армстронг е участвал в “нажежена” комуникация с Московиц, тъй като е изпращал имейли и е публикувал постове в социалните медии, съдържащи обидни изрази. В резултат на това съдията му е наредил да се яви в съда в четвъртък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.