НАЧАЛО Други

ЕС взе решение за регламента MiCA: Какво означава това за крипто сектора?

април 20, 2023 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕС взе решение за регламента MiCA: Какво означава това за крипто сектора?

На 20 април Европейският съюз одобри Регламента за пазарите на криптовалути (Markets in Crypto Assets - MiCA) с 517 гласа "за" и 38 "против".

Финализирането на регламента ще бъде на 16 май след официалното гласуване в Съвета. MiCA задължава крипто компаниите да се регистрират във всяка държава – членка на ЕС, като Европейският орган за ценни книжа и пазари и Европейският банков орган ще следят за спазването на изискванията от страна на крипто дружествата.

Членът на Европейския парламент, Крис Макманус, подкрепи регламента заради способността му да внесе прозрачност, да защити потребителите и да подпомогне финансовата стабилност.

Съгласно новите правила се изисква и оповестяване на въздействието на криптоактивите върху околната среда пред клиентите. Комисарят по финансовите услуги, Мейрад Макгинес, заяви, че са въведени предпазни мерки, за да се предотвратят някои от практиките, които доведоха до фалит на някои крипто оператори през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Изкуствен интелект с интересна прогноза за цената на Биткойн


Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, сподели одобрението си за решението, заявявайки, че вече са налице изрични насоки за дейността на борсите за криптовалути в рамките на Европейския съюз.

Той също така добави, че компанията му е готова да адаптира бизнес практиките си, за да се съобрази напълно с разпоредбите в рамките на следващите 12-18 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.