НАЧАЛО Други

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

В речта си на конференцията Digital Assets at Duke, Хестър Пиърс посочи някои уроци, които трябва да бъдат научени от проблемите, с които криптоиндустрията се сблъска миналата година.

Според комисаря 2022 г. е била много лоша година както за криптопространството, така и за регулаторите. Въпреки това тя смята, че е има какво да се извлече от трудностите.

В основата на тези поуки стои истината, че развитието на технологиите отнема време и често трябва да се комбинира с иновативни разработки в други области, за да се реализира пълният им потенциал.

Пиърс подчерта, че индустрията трябва да помни, че основната технология е свързана с “решаването на проблема с доверието” и с това как хората могат да взаимодействат и да извършват транзакции с хора, които не познават.

Тя обясни, че:

Традиционно хората са търсили централизирани посредници или правителството, за да решат този проблем, но технологии като криптографията, блокчейн и доказателствата за нулево познание предлагат нови решения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Изглежда манипулирано – Няма реално търсене“, предупреди анализатор


Комисарят също така призова “хората, които вярват в бъдещето на криптовалутите”, да не чакат регулаторите да решат проблемите, а вместо това да действат, за да изкоренят вредните практики и да насърчат доброто поведение в индустрията.

“Стойността на криптовалутата зависи преди всичко от строителите на тази технология, а не от регулатори като мен, които нямат технически познания и стоят в периферията…”, отбеляза тя.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене