НАЧАЛО Регулации

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални – Хестър Пиърс

май 15, 2022 11:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални – Хестър Пиърс

Служителят на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Хестър Пърс каза, че бъдещото регулиране на стабилните монети трябва да позволи място за “провал” на фона на срива на Terra (LUNA) тази седмица.

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.

“Мисля, че едно място… Може да видим някакво движение около стабилните монети. Това е област, която очевидно тази седмица е привлякла много внимание, но мисля, че като цяло, това е една област в крипто, която наистина е имала момент и има много използване на стабилни монети и следователно хората мислят в бъдеще ако това стане още по-голямо, искаме ли да имаме някаква регулаторна рамка. Някои хора предполагат, че това трябва да бъде в SEC. Други хора искат това да бъде при банковите регулатори, така че има различни потенциални опции за подход към стабилните монети.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки очаква още спад за Биткойн и икономически крах

Пиърс, известен привърженик на крипто, каза, че един термин може да обхваща много различни видове активи, обяснявайки, че може да има огромни вариации между стабилните монети. Тя отбелязва, че регулирането на изработката е трудно, защото трябва да покрие разнообразните предложения от стабилни монети, които съществуват днес, както и всяка потенциална технология, която може да съществува в бъдеще.

“Това, което призовах да направим в SEC, е да използваме нашите регулаторни инструменти, с които разполагаме, които ни позволяват да предоставяме изключения от нашите съществуващи правила, които са съобразени с конкретна технология, и така бихме могли да правим това и това би позволило за повторение и експериментиране, което според мен е наистина важно в началото на всяка технология.

А с експериментирането трябва само да кажа, че трябва да оставим място и за провал, защото това очевидно е част от изпробването на нови неща. И нашата рамка наистина позволява такъв вид опити и грешки и се надявам, че ще я използваме за тази цел.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене