НАЧАЛО Други

Крипто гигантът Tether се насочва към изкуствения интелект

27.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто гигантът Tether се насочва към изкуствения интелект

Издателят на стабилни монети Tether наскоро разкри нова смела посока: стратегическа промяна към изкуствения интелект (AI).

Тази стъпка е новаторска за гиганта в областта на стабилните монети, като сигнализира за намерението му да преодолее пропастта между блокчейн индустрията и сферата на AI.

Сега Tether си поставя за цел да играе ключова роля в демократизирането и развитието на технологиите за AI. Със значителния си отпечатък в различни сектори, включително възобновяема енергия, телекомуникации и добив на Биткойн, Tether се позиционира като шампион на прозрачното и достъпно развитие на AI.

Това развитие идва в момент, в който се засилват опасенията относно централизацията на технологиите за AI, предизвиквайки дебати по въпроси като неприкосновеността на личния живот и монополните тенденции. По-специално, по време на неотдавнашно събитие Илон Мъск разсъждаваше за рисковете, свързани с монополите на изкуствения интелект.

За да отговори на тези опасения, Tether започва инициативи за насърчаване на създаването на мултимодални модели на AI с отворен код. Тези начинания имат за цел да демократизират достъпа до инструменти за изкуствен интелект, като насърчават иновациите и разширяват достъпността. Освен това компанията планира да интегрира решения за AI в своите пазарни продукти, като революционизира пресечната точка на криптовалутата и AI за справяне с реални предизвикателства.

Едновременно с това Tether стартира глобална кампания за набиране на персонал, за да привлече таланти от най-високо ниво в областта на изкуствения интелект.

Паоло Ардоино, главен изпълнителен директор на Tether, очерта визията на компанията, като подчерта дълбокото въздействие на изкуствения интелект както върху дигитлния, така и върху физическия пейзаж. Той също така подчерта синергията между инвестицията на Tether в Northern Data Group и нейните всеобхватни стратегически цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.