НАЧАЛО Други

Лондонската фондова борса в готовност да добави крипто ETN през май

26.03.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лондонската фондова борса в готовност да добави крипто ETN през май

Лондонската фондова борса възнамерява да листне крипто борсово търгувани облигации (ETN) до края на май след промяна в позицията на Органа за финансово поведение (FCA).

Неотдавна борсата обяви готовността си да приема предложения за физически обезпечени ETN, свързани с Биткойн и Етериум, които представляват дългови ценни книжа, които ще се търгуват в часовете за търговия в Лондон.

В неотдавнашно известие Лондонската фондова борса предостави повече яснота относно следващите стъпки за потенциалните емитенти на такива продукти. От 8 април могат да се подават заявления за ETN за Биткойн и Етериум, като крайният срок за предложенията, целящи дата на листване 28 май, е 15 април.

Изборът на 28 май за листване на крипто ETN има за цел да улесни участието на максимален брой емитенти на пазара в първия ден на търговия. От емитентите се изисква да изготвят “базов проспект“, който трябва да получи одобрението на FCA, преди да продължат напред.

Лондонската фондова борса уточни, че предпочита физически обезпечени ETN за Биткойн и Етериум, като активите се съхраняват “изцяло или основно в студени хранилища“. Алтернативно, ако няма възможност за студено съхранение, емитентите трябва да получат одиторски доклади от трети страни и да осигурят регулирани попечители.

Това развитие в Обединеното кралство представлява значителен етап, особено като се има предвид предишната строга позиция на регулаторния орган в региона.

През януари 2021 г. FCA беше наложил забрана за продажбата, маркетинга и разпространението на крипто ETN на потребители на дребно. В изявление от 11 март обаче FCA изрази готовност да позволи на борсите да листват такива ETN, при условие че те са достъпни единствено за професионални инвеститори.

Въпреки че забраната за крипто ETN остава в сила за клиентите на дребно, Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, окачестви хода на FCA като забележителен обрат.

Линч отбеляза, че статутът на Лондон като глобален финансов център е наложил реакция от страна на FCA, за да отговори на търсенето на инвеститорите за достъп до крипто инвестиционни продукти. Той подчерта нарастващото значение на крипто продуктите като ETN в управлението на портфейли в ЕС и САЩ, което показва необходимостта Обединеното кралство да се адаптира и да реагира по съответния начин.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.