НАЧАЛО Други

Крипто е добре като цяло въпреки срива на FTX – Чанпен Джао

ноември 24, 2022 18:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто е добре като цяло въпреки срива на FTX – Чанпен Джао

Днес главният изпълнителен директор на най-голямата криптоборса Binance коментира положението на крипто пазарите и плановете си за спасителния фонд.

По време на интервю за Bloomberg водещата Хаслинда Амин попита Чанпен Джао, познат като “CZ”, за потенциалните каскадни ефекти от срива на FTX. 

Ще има още засегнати

Според Джао ще има още засегнати големи фирми, тъй като FTX е голяма платформа.

Мисля че ще видим малко разпространение. [Това се случва] всеки път, когато голям играч се срине, особено платформа за търговия, тъй като има много хора и институции с пари на платформата. Genesis спря тегленията на платформата. Вероятно има още [засегнати], но не знам колко.

Джао подчерта, че очаква ефектът да става все по-слаб и е уверен, че индустрията е “добре като цяло”.

Няма проблеми с ликвидността при Coinbase

Директорът на Binance след това разясни своя Twitter публикация. В нея той сподели две статии, сочещи че Grayscale има 635,000 Биткойн токена, които държи на Coinbase, а другата, че Coinbase държи 600,000 BTC. 

Джао каза, че разбира разликата между Coinbase и Coinbase Custody и не знае борсата да има проблем с ликвидността. Той изтрил публикацията поради объркването, което тя предизвика в социалните медии.

CZ подчерта, че търси да въведе повече яснота в пространството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.


Спасителният фонд на Binance

Борсата е говорила с редица играчи от криптоиндустрията, но подчерта, че директорът на борсата не е говорил с инвеститори от Абу Даби. Той очаква фондът да бъде с по-либерлана структура, за да може да се действа бързо за подпомагането на изпаднали в затруднение фирми. 

Първата цел на фонда е $1 милиард. Джао подчерта, че може и да има интерес към активите на FTX, но ще изчака да приключи процедурата по несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.