НАЧАЛО Други

Крипто е добре като цяло въпреки срива на FTX – Чанпен Джао

24.11.2022 18:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто е добре като цяло въпреки срива на FTX – Чанпен Джао

Днес главният изпълнителен директор на най-голямата криптоборса Binance коментира положението на крипто пазарите и плановете си за спасителния фонд.

По време на интервю за Bloomberg водещата Хаслинда Амин попита Чанпен Джао, познат като “CZ”, за потенциалните каскадни ефекти от срива на FTX. 

Ще има още засегнати

Според Джао ще има още засегнати големи фирми, тъй като FTX е голяма платформа.

Мисля че ще видим малко разпространение. [Това се случва] всеки път, когато голям играч се срине, особено платформа за търговия, тъй като има много хора и институции с пари на платформата. Genesis спря тегленията на платформата. Вероятно има още [засегнати], но не знам колко.

Джао подчерта, че очаква ефектът да става все по-слаб и е уверен, че индустрията е “добре като цяло”.

Няма проблеми с ликвидността при Coinbase

Директорът на Binance след това разясни своя Twitter публикация. В нея той сподели две статии, сочещи че Grayscale има 635,000 Биткойн токена, които държи на Coinbase, а другата, че Coinbase държи 600,000 BTC. 

Джао каза, че разбира разликата между Coinbase и Coinbase Custody и не знае борсата да има проблем с ликвидността. Той изтрил публикацията поради объркването, което тя предизвика в социалните медии.

CZ подчерта, че търси да въведе повече яснота в пространството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.


Спасителният фонд на Binance

Борсата е говорила с редица играчи от криптоиндустрията, но подчерта, че директорът на борсата не е говорил с инвеститори от Абу Даби. Той очаква фондът да бъде с по-либерлана структура, за да може да се действа бързо за подпомагането на изпаднали в затруднение фирми. 

Първата цел на фонда е $1 милиард. Джао подчерта, че може и да има интерес към активите на FTX, но ще изчака да приключи процедурата по несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.