НАЧАЛО Регулации

Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

февруари 8, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

Крипто брокерите и инвестиционните консултанти, които предлагат или дават съвети за криптовалути, ще бъдат поставени под обхвата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ през тази година.

В изявление от 7 февруари на Отдела за проверки на SEC са очертани приоритетите на Комисията за 2023 г., като се предполага, че брокерите и консултантите, занимаващи се с криптовалути, ще трябва да бъдат особено внимателни, когато предлагат, продават или дават препоръки относно дигитални активи.

Посочва се още, че регистрираните от SEC брокери и консултанти ще бъдат внимателно наблюдавани, за да се види дали спазват съответните стандарти, когато правят препоръки, препратки и предоставят инвестиционни съвети.

SEC също така ще провери дали тези субекти редовно преглеждат и актуализират своите процедури, за да гарантират, че те отговарят на практиките за съответствие, оповестяване и управление на риска.

По закон инвестиционните консултантски компании трябва да са квалифицирани да предлагат попечителски услуги на клиентите и да спазват попечителските гаранции, определени в Закона за инвестиционните консултанти от 1940 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен


Приоритетите на SEC, публикувани през 2022 г са сходни с тези от 2023 г. Изглежда обаче, че тази година регулаторът поставя по-голям акцент върху стандартите за грижа и практиките на брокерите, а не върху разглеждането от тяхна страна на уникалните рискове, представени от нововъзникващите финансови технологии, както през миналата година.

Според доклад появил се преди 2 седмици SEC разследва регистрирани инвестиционни консултанти, които може би предлагат на своите клиенти попечителство на дигитални активи без подходяща квалификация.

Разследването продължава от няколко месеца, но сега е на първо място в списъка с приоритети на Комисията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене