НАЧАЛО Регулации

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

Проверката е насочена към консултантите, които може да предлагат попечителство на дигитални активи на своите клиенти без да имат подходяща квалификация.

Според информацията разследването на SEC продължава от няколко месеца, но се е ускорило след срива на управляваната от Сам Банкман-Фрийд криптоборса FTX.

Голяма част от усилията на Комисията в това разследване са насочени към това дали регистрираните инвестиционни консултанти са спазили правилата и разпоредбите около съхранението на криптоактивите на клиентите.

По закон инвестиционните консултантски компании трябва да са квалифицирани да предлагат попечителски услуги на клиенти и да спазват попечителските гаранции, определени в Закона за инвестиционните консултанти от 1940 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна


На 15 ноември 2022 г. Wall Street Blockchain Alliance (WSBA) написа писмо до SEC, за да потърси яснота относно това какви потенциални изменения (ако има такива) се прилагат към “Правилото за попечителство“, тъй като то се отнася до дигиталните активи.

Междувременно Комисията продължава да засилва усилията си за правоприлагане в областта на крипто, тъй като през май 2022 г. разшири с почти 100% екипа си “Отдел за криптоактиви и киберпространство“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене