НАЧАЛО Други

Крипто борсата Bittrex подава молба за обявяване в несъстоятелност

май 9, 2023 16:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Bittrex подава молба за обявяване в несъстоятелност

Bittrex Inc., компания, която преди това беше обвинена от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за управление на нерегистрирана борса, подаде молба за защита от фалит по глава 11 в Делауеър.

В заявлението се посочва, че компанията има активи и пасиви на стойност между $500 милиона и $1 милиард, с над 100,000 кредитори.

Bittrex Malta Ltd. и Bittrex Malta Holdings Ltd. също са поискали защита от фалит в съда по несъстоятелност на САЩ за окръг Делауеър.

Тази молба за обявяване в несъстоятелност следва неотдавнашното съдебно дело на Комисията по ценни книжа и борси срещу Bittrex за управление на нерегистрирана борса, брокерска и клирингова агенция. Преди това Bittrex заяви намерението си да напусне американския пазар, като посочи като причина регулаторните предизвикателства.

Някога видна борса в Съединените щати, пазарният дял на Bittrex спадна от близо 23% в началото на 2018 г. до под 1% през 2021 г. и оттогава не успява да се възстанови.

Струва си да се отбележи, че подаването на молба за обявяване в несъстоятелност няма да засегне Bittrex Global, както потвърди говорител на Bittrex Inc.

Говорителят уточни, че Bittrex Global ще продължи дейността си както обикновено за клиентите извън САЩ. Клиентите, които не са изтеглили средствата си от платформата преди края на април, могат да бъдат спокойни, че средствата им остават сигурни, тъй като приоритет на компанията е да гарантира благополучието на своите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.