НАЧАЛО Други

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

септември 26, 2022 8:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

Към момента на публикуване 99% от токените, подадени като гласове, са съгласни с предложението за преструктуриране, според анкета в Snapshot. Гласуването трябва да приключи във вторник 27 септември. 

CoinFlex е създадена през 2019 г. като платформа за физически доставени фючърси, преди да насочи фокуса си към изграждане на репо пазар (продажба с уговорка за обратно изкупуване) за криптовалути.

Предполагаемия дълг на Роджър Вер

Борсата спря тегленията на клиенти през юни, след като контрагент не успя да плати маржин кол. CoinFlex идентифицира този контрагент като известния крипто инвеститор Роджър Вер – въпреки че той отрече това и заяви, че всъщност на него му се дължат пари. 

Напоследък се появиха някои слухове,че не съм изпълнил задълженията си по дълг към контрагент. Тези слухове са неверни. Не само, че нямам дълг към тази страна, но тази страна ми дължи значителна сума пари и в момента търся как да си върна средствата.

В Twitter главният изпълнителен директор на CoinFLEX Марк Лам подчерта, че Вер действително има дълг.

Той отрича, че дългът се отнася до него и затова почувствахме нужда да разясним на обществеността, че да – дългът е 100% свързан с неговата сметка.

Жалко е, че Роджър Вер трябва да прибягва до такива тактики, за да отклони вниманието от своите задължения и отговорности.

Вер е инвеститор в CoinFLEX, и е подкрепил и компании като Bitcoin.com, Blockchain.com и Kraken.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment


План за реструктуриране

CoinFlex продължи да съкращава персонал в опит да намали разходите, преди в крайна сметка да подаде молба за преструктуриране в съда на Сейшелите през август. 

Съгласно плановете за преструктуриране кредиторите на CoinFlex ще притежават 65% от собствения капитал на дружеството, а на служителите ще бъдат разпределени 15%, които ще бъдат придобити с течение на времето в рамките на програма за опции с акции. Инвеститорите от кръга на финансиране от серия А на CoinFlex ще бъдат заличени, докато тези, които са участвали в серия Б, ще останат акционери. 

Борсата е само една от многото крипто фирми, които пострадаха от срива на екосистемата Tera през май, която за броени дни изтри $40 милиарда. Хедж фондът Three Arrows Capital подаде молба за обявяване в несъстоятелност в началото на юли, а крипто заемодателят Celsius го последва няколко седмици по-късно.   

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.