НАЧАЛО Други

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

Към момента на публикуване 99% от токените, подадени като гласове, са съгласни с предложението за преструктуриране, според анкета в Snapshot. Гласуването трябва да приключи във вторник 27 септември. 

CoinFlex е създадена през 2019 г. като платформа за физически доставени фючърси, преди да насочи фокуса си към изграждане на репо пазар (продажба с уговорка за обратно изкупуване) за криптовалути.

Предполагаемия дълг на Роджър Вер

Борсата спря тегленията на клиенти през юни, след като контрагент не успя да плати маржин кол. CoinFlex идентифицира този контрагент като известния крипто инвеститор Роджър Вер – въпреки че той отрече това и заяви, че всъщност на него му се дължат пари. 

Напоследък се появиха някои слухове,че не съм изпълнил задълженията си по дълг към контрагент. Тези слухове са неверни. Не само, че нямам дълг към тази страна, но тази страна ми дължи значителна сума пари и в момента търся как да си върна средствата.

В Twitter главният изпълнителен директор на CoinFLEX Марк Лам подчерта, че Вер действително има дълг.

Той отрича, че дългът се отнася до него и затова почувствахме нужда да разясним на обществеността, че да – дългът е 100% свързан с неговата сметка.

Жалко е, че Роджър Вер трябва да прибягва до такива тактики, за да отклони вниманието от своите задължения и отговорности.

Вер е инвеститор в CoinFLEX, и е подкрепил и компании като Bitcoin.com, Blockchain.com и Kraken.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment


План за реструктуриране

CoinFlex продължи да съкращава персонал в опит да намали разходите, преди в крайна сметка да подаде молба за преструктуриране в съда на Сейшелите през август. 

Съгласно плановете за преструктуриране кредиторите на CoinFlex ще притежават 65% от собствения капитал на дружеството, а на служителите ще бъдат разпределени 15%, които ще бъдат придобити с течение на времето в рамките на програма за опции с акции. Инвеститорите от кръга на финансиране от серия А на CoinFlex ще бъдат заличени, докато тези, които са участвали в серия Б, ще останат акционери. 

Борсата е само една от многото крипто фирми, които пострадаха от срива на екосистемата Tera през май, която за броени дни изтри $40 милиарда. Хедж фондът Three Arrows Capital подаде молба за обявяване в несъстоятелност в началото на юли, а крипто заемодателят Celsius го последва няколко седмици по-късно.   

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене