НАЧАЛО Други

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

26.09.2022 8:05 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

Към момента на публикуване 99% от токените, подадени като гласове, са съгласни с предложението за преструктуриране, според анкета в Snapshot. Гласуването трябва да приключи във вторник 27 септември. 

CoinFlex е създадена през 2019 г. като платформа за физически доставени фючърси, преди да насочи фокуса си към изграждане на репо пазар (продажба с уговорка за обратно изкупуване) за криптовалути.

Предполагаемия дълг на Роджър Вер

Борсата спря тегленията на клиенти през юни, след като контрагент не успя да плати маржин кол. CoinFlex идентифицира този контрагент като известния крипто инвеститор Роджър Вер – въпреки че той отрече това и заяви, че всъщност на него му се дължат пари. 

Напоследък се появиха някои слухове,че не съм изпълнил задълженията си по дълг към контрагент. Тези слухове са неверни. Не само, че нямам дълг към тази страна, но тази страна ми дължи значителна сума пари и в момента търся как да си върна средствата.

В Twitter главният изпълнителен директор на CoinFLEX Марк Лам подчерта, че Вер действително има дълг.

Той отрича, че дългът се отнася до него и затова почувствахме нужда да разясним на обществеността, че да – дългът е 100% свързан с неговата сметка.

Жалко е, че Роджър Вер трябва да прибягва до такива тактики, за да отклони вниманието от своите задължения и отговорности.

Вер е инвеститор в CoinFLEX, и е подкрепил и компании като Bitcoin.com, Blockchain.com и Kraken.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment


План за реструктуриране

CoinFlex продължи да съкращава персонал в опит да намали разходите, преди в крайна сметка да подаде молба за преструктуриране в съда на Сейшелите през август. 

Съгласно плановете за преструктуриране кредиторите на CoinFlex ще притежават 65% от собствения капитал на дружеството, а на служителите ще бъдат разпределени 15%, които ще бъдат придобити с течение на времето в рамките на програма за опции с акции. Инвеститорите от кръга на финансиране от серия А на CoinFlex ще бъдат заличени, докато тези, които са участвали в серия Б, ще останат акционери. 

Борсата е само една от многото крипто фирми, които пострадаха от срива на екосистемата Tera през май, която за броени дни изтри $40 милиарда. Хедж фондът Three Arrows Capital подаде молба за обявяване в несъстоятелност в началото на юли, а крипто заемодателят Celsius го последва няколко седмици по-късно.   

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.