НАЧАЛО Други

Краят на долара идва ако няма промяна във валутната система

27.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Краят на долара идва ако няма промяна във валутната система

Ако излязат победители на изборите в САЩ през ноември, Републиканската партия планира да въведе Златна комисия.

Д-р Рон Пол, който е един от основните поддръжници на този ход на републиканците, коментира как световната валута се променя с течение на времето. Според него е настъпил момент, когато е имало съмнения относно това дали американският долар винаги може да остане като световна резервна валута, като се посочват текущите тенденции в световен мащаб, които показват друго; където страните, които преди разчитаха на щатски долари, сега имат други възможности.

По-специално някои използват злато вместо американски долари. Др. Пол твърди, че преминаването обратно към златен стандарт може действително да увеличи стабилността на долара, като по този начин се оказва, че грешат онези, които смятат, че това ще го направи слаб.

Той ни превежда през историята, като си припомня 1971 г., решаваща година, когато Никсън елиминира златния стандарт, като по този начин го направи система с фиатни пари. Следователно това действие означава отдалечаване от златния стандарт и промяна във вярата по отношение на надеждната фетална ситуация на Америка.

Тази нова система се появи и закупуването на петрол се насочи само към долара, като в същото време доведе Америка до способността да печата повече пари по желание.

По отношение на повишаване на доверието в долара, д-р Пол вярва, че единственият изход би бил връщането към валутна система, която се основава на благородни метали или стоки. Той предупреждава да не се прави нищо на основание, че това ще доведе до значително пренареждане на глобалната икономическа динамика, като се отрази на лихвите по заемите и сектора на потреблението като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.