НАЧАЛО Алткойни

Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

септември 24, 2022 14:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

Голямата актуализация на Етериум (ETH), с която бе отбелязан преходът на блокчейна от към доказателство за залог, стана обект на дискусия.

Някои организации изразиха опасения относно това какво означава това за бъдещето на Етериум.

JP Morgan Chase публикува изследователска бележка, в която посочи всички потенциални проблеми, които вижда с блокчейна на Етериум след Сливането.

Разделение в общността

Основната критика на банката е възможността събитието да предизвика разрив в общността на криптовалутата. Te се позоваха на разделената подкрепа сред крипто борсите и платформите за новия блокчейн, наречен EthereumPoW (ETHW), който беше създаден след хард форка.

Проблеми с децентрализацията

След това в доклада си JP Morgan твърдят, че Сливането е довело до намаляване на децентрализацията на блокчейна на Етериум, “тъй като само няколко субекта притежават мажоритарния дял от заложеният ETH”.

Рязък спад в цената

Освен това в доклада на институцията се отбелязва и резкият спад в цената на Етериум, който според нея е причинен от комбинацията потоци поръчки, ориентирани към подход тип “купи слуха/продай новините”, както и от общата слабост на рисковите активи.

Всъщност цената на Етериум от 15 септември, когато се състоя Сливането, досега е спаднала с около 20%. ETH понастоящем се търгува на цена от $1,320, като не се е движил значително в последните 24 часа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: WEF ще се бори с климатичните промени чрез Web3


Освен това в бележката се добавя, че преминаването към “изоставане” на пазара на фючърси е “проява на преминаването към по-мечи настроения на крипто пазарите през последните седмици”.

Междувременно главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън насочи вниманието си към Биткойн (BTC) и криптовалутите като цяло, наричайки ги “децентрализирани Понци схеми”, говорейки пред законодателите на Съединените щати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.