НАЧАЛО Алткойни

Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

септември 24, 2022 14:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

Голямата актуализация на Етериум (ETH), с която бе отбелязан преходът на блокчейна от към доказателство за залог, стана обект на дискусия.

Някои организации изразиха опасения относно това какво означава това за бъдещето на Етериум.

JP Morgan Chase публикува изследователска бележка, в която посочи всички потенциални проблеми, които вижда с блокчейна на Етериум след Сливането.

Разделение в общността

Основната критика на банката е възможността събитието да предизвика разрив в общността на криптовалутата. Te се позоваха на разделената подкрепа сред крипто борсите и платформите за новия блокчейн, наречен EthereumPoW (ETHW), който беше създаден след хард форка.

Проблеми с децентрализацията

След това в доклада си JP Morgan твърдят, че Сливането е довело до намаляване на децентрализацията на блокчейна на Етериум, „тъй като само няколко субекта притежават мажоритарния дял от заложеният ETH“.

Рязък спад в цената

Освен това в доклада на институцията се отбелязва и резкият спад в цената на Етериум, който според нея е причинен от комбинацията потоци поръчки, ориентирани към подход тип „купи слуха/продай новините“, както и от общата слабост на рисковите активи.

Всъщност цената на Етериум от 15 септември, когато се състоя Сливането, досега е спаднала с около 20%. ETH понастоящем се търгува на цена от $1,320, като не се е движил значително в последните 24 часа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: WEF ще се бори с климатичните промени чрез Web3


Освен това в бележката се добавя, че преминаването към „изоставане“ на пазара на фючърси е „проява на преминаването към по-мечи настроения на крипто пазарите през последните седмици“.

Междувременно главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън насочи вниманието си към Биткойн (BTC) и криптовалутите като цяло, наричайки ги „децентрализирани Понци схеми“, говорейки пред законодателите на Съединените щати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене