НАЧАЛО Други

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

Тази инициатива ще бъде ръководена от новосъздадено подразделение, наречено Kraken Securities, според вътрешна информация, разкрита от Bloomberg.

Тази предстояща услуга има за цел да предложи на потребителите на Kraken удобството да търгуват както с криптовалути, така и с акции, заедно с борсово търгувани фондове (ETF), всичко това в рамките на един интегриран портфейл. Тези, които се занимават с търговия с акции чрез Kraken, ще станат свидетели как комбинираните им авоари от криптовалути и акции се консолидират в един цялостен баланс.

Заслужава да се отбележи, че компанията успешно е осигурила необходимите регулаторни одобрения в Обединеното кралство. Освен това Kraken е подала заявление за издаване на лиценз за брокер-дилър в САЩ до Регулаторния орган за финансовата индустрия (FINRA).

На въпрос относно тези събития говорител на Kraken отговори: “Въпреки че не можем да предоставим конкретни подробности относно слухове или спекулативна информация, нашата цел е да разширим и подобрим предложенията си, за да гарантираме, че нашите клиенти ще продължат да се радват на сигурен и безпроблемен достъп до пълната гама от продукти на Kraken.”

Забележително е, че преди срива на своята компания майка FTX US имаше намерения да стартира търговия с токенизирани акции, което щеше да позволи на американските търговци на дребно да използват стабилни монети за закупуване на токенизирани акции.

През 2021 г. както Binance, така и FTX улесниха търговията с токенизирани акции на известни компании като Microsoft, Apple и Tesla. Въпреки това Binance прекрати тази услуга през юли 2021 г. поради нарастващия международен регулаторен натиск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.