НАЧАЛО Други

Kraken прекратява дейността си в Япония

декември 28, 2022 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken прекратява дейността си в Япония

Kraken реши да прекрати дейността си в Япония за втори път, като се позова на натоварването на ресурсите си в условията на "слаб криптопазар".

В публикация от 28 декември Kraken заяви, че е решила да прекрати операциите си в държавата и да се дерегистрира от Агенцията за финансови услуги до 31 януари 2023 г. Според нея това е част от усилията за „приоритизиране на ресурсите“ и инвестициите.

Настоящите пазарни условия в Япония в комбинация със слабия криптопазар в световен мащаб означават, че ресурсите, необходими за по-нататъшното развитие на бизнеса ни в Япония, не са оправдани в този момент.

Борсата на Kraken в Япония се управлява от дъщерното дружество Payward Asia Inc. Същото дъщерно дружество оперираше в Япония от 2014 г. до 2018 г., преди да се оттегли през април 2018 г., за да може да съсредоточи по-добре ресурсите си върху растежа в други райони.

През октомври 2020 г. дъщерното дружество реши да възобнови дейността си със седалище в Токио, предлагайки спот търговия с пет основни актива с планове за разширяване. Втората итерация вече е към своя край, като Kraken се ангажира да позволи на всички засегнати клиенти да изтеглят средствата си от борсата най-късно до 31 януари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Данъчната служба на САЩ отлага непопулярно правило за разплащания


Депозитите ще бъдат спрени на 9-ти януари. Потребителите могат да изтеглят притежаваните криптовалути във външен портфейл или да конвертират портфейла си в японски йени и след това да го прехвърлят в банкова сметка. Лимитите за теглене ще бъдат премахнати през януари, а също така ще има и процес, който ще позволи на потребителите да си върнат стейкнатите Етериум токени.

Борсата заяви, че по-ниските обеми на търговия и по-малкият брой нови клиенти са допринесли за решението на Kraken да намали разходите и че промените са били необходими, „за да се поддържа бизнесът в дългосрочен план“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене