НАЧАЛО Регулации

Данъчната служба на САЩ отлага непопулярно правило за разплащания

декември 27, 2022 8:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Данъчната служба на САЩ отлага непопулярно правило за разплащания

Службата за вътрешни приходи (IRS) отложи нов закон, който привлече критики от мнозина, като крипто общността определя правилото като нечестно.

Службата реши да не въвежда новия праг от $600 за отчитане на разплащанията с трети страни засега. Причината за това е, че е необходима повече яснота, преди да започне да се прилага.

В прессъобщение IRS заяви, че поради мораториума предприятията за уреждане на спорове с трети страни вече няма да бъдат задължени да отчитат транзакциите през 2022 г., които надхвърлят прага от $600.

Освен това Службата е определила 2022 г. като „преходен период“ за прилагането на новия праг, който беше приет като част от Американския план за спасяване от 2021 г.

Преходният период… отлага отчитането на транзакциите, надвишаващи $600, за транзакции, които се извършват след календарната 2022 г. Преходният период има за цел да улесни организирания преход за спазване на данъчното законодателство от страна на TPSO [организация за разплащания с трети страни], както и спазването на изискванията за отчитане на данъка върху доходите от страна на индивидуалните получатели на плащания.

Участващ получател, в случай на транзакция в мрежа на трети страни, е всяко лице, което приема плащане от организация за сетълмент на трети страни за бизнес транзакция.

Според комисаря на Службата за вътрешни приходи Дъг О’Донъл допълнителното време ще помогне на данъкоплатците да преминат по-лесно към новата система.

За да подпомогне плавния преход и да осигури яснота за данъкоплатците, данъчните специалисти и индустрията, IRS ще забави въвеждането на промените в 1099-K. 

Допълнителното време ще помогне да се намали объркването през предстоящия сезон на подаване на данъчни декларации през 2023 г. и ще осигури повече време на данъкоплатците да се подготвят и да разберат новите изисквания за отчитане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване


Какво е Американския план за спасяване от 2021?

Това е голям пакет за икономическо стимулиране, който е подписан от президента Джо Байдън на 11 март 2021 г. 

Законодателството има за цел да предостави помощ на лица, семейства и предприятия, които са били засегнати от пандемията COVID-19 и последвалия икономически спад.

Американският спасителен план включва широк спектър от разпоредби, включително:

  1. Директни плащания на физически лица – Законодателството предвижда директни плащания в размер до $1,400 на човек, като за семействата с деца сумите са по-високи.
  2. Обезщетения за безработица – Законодателството удължава и разширява обхвата на обезщетенията за безработица, включително програмата за подпомагане при пандемия от безработица, която предоставя обезщетения на самостоятелно заети лица и работници, които обикновено нямат право на обезщетение за безработица.
  3. Помощ за малкия бизнес – Осигурява се допълнително финансиране по Програмата за защита на заплатите (Paycheck Protection Program – PPP), която предоставя заеми на малки предприятия, за да им помогне да запазят служителите си на заплата.
  4. Разпространение на ваксината COVID-19 – Финансиране за разпространението на ваксини срещу COVID-19 и създаването на места за ваксиниране.
  5. Помощ за държавните и местните власти – Законодателството предоставя финансиране на щатските и местните власти, за да им помогне да покрият разходите за реакция на пандемията.
  6. Здравеопазване – Предвижда се допълнително финансиране за тестване, проследяване и лечение на COVID-19, както и увеличаване на субсидиите за закупуване на здравни застраховки от физически лица чрез пазара на Закона за достъпно здравеопазване (ЗДП).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance коментира обвиненията за резервите на компанията

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Великобритания: Трябва ли да са забранени крипто продуктите за инвеститорите на дребно?

Регулаторите, вземащи политически решения във Великобритания не са единодушни по въпроса дали продажбата, пускането на пазара и разпространението на деривати и борсово търгувани облигации (ETN), свързани с криптовалути трябва да останат забранени за инвеститорите на дребно.

януари 26, 2023 13:30 2 мин. четене

Франция гласува за задължително лицензиране на крипто фирмите

След като в продължение на седмици френски служители призоваваха за по-строга крипторегулация във Франция, във вторник вечерта в Националното събрание на страната ще бъде гласуван нов регулаторен режим за криптофирмите.

януари 25, 2023 17:31 3 мин. четене