НАЧАЛО Други

Kraken предлагат $100 000 за изчезналите средства от QuadrigaCX

март 1, 2019 13:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken предлагат $100 000 за изчезналите средства от QuadrigaCX

Крипто борсата Kraken обяви награда от $ 100,000 за откриването на липсващите средства на QuadrigaCX в Канада. Kraken обяви офертата в блог пост на 28-ми февруари.

QuadrigaCX се сблъска с финансови затруднения след внезапната смърт на основателя си Джери Котън през декември миналата година. Оттогава Quadriga нямат достъп до студените си портфейли, където са съхранявани по-голямата част от активите, тъй като Котън очевидно е единствения отговорен за портфейлите и съответните ключове.

Quadriga имаше само $ 286,000 в кеш, а дължи $ 198,435,000 на своите потребители. Изправена пред несъстоятелност, борсата търси защита на кредиторите в канадския съд.

Сега, Kraken предлага до $ 100,000 във фиат или дигитална валута като награда за информация, която би могла да доведе до откриването на липсващите активи. В съобщението Кraken отбелязва, че може да приключи програмата за награди във всеки един момент.

Всички следи, събрани от Kraken, ще бъдат предоставени на ФБР, канадската RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай.

Както вече беше съобщено, Котън може да е запазил личните ключове на борсата на хартия в сейф. В интервю за “True Bromance Podcast” през февруари 2014, Котън обясни, че най-добрият начин да запазите частни ключове е да ги отпечатате и да ги запазите в офлайн в сейф. Тогава Котън каза:

По същество ние (QuadrigaCX) поставихме куп хартиени портфейли в сейфа, като помня адресите. Така че ние просто изпращаме пари до тях, не е нужно да се връщаме в банката всеки път, когато искаме да вложим пари в нея. Ние просто изпращаме пари от нашето Биткойн приложение директно към тези хартиени портфейли и ги пазим по този начин.

В средата на февруари, пост в Reddit посочи пет адреса, за които се твърди, че са свързани с Quadriga, като отбелязва, че броят им е само част от общия брой свързани портфейли. Сделките, изпращани на адресите, са приблизително равни на сумата BTC, които Quadriga погрешно са изпратили до заключени студени портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене