НАЧАЛО Други

Kraken предлагат $100 000 за изчезналите средства от QuadrigaCX

март 1, 2019 13:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken предлагат $100 000 за изчезналите средства от QuadrigaCX

Крипто борсата Kraken обяви награда от $ 100,000 за откриването на липсващите средства на QuadrigaCX в Канада. Kraken обяви офертата в блог пост на 28-ми февруари.

QuadrigaCX се сблъска с финансови затруднения след внезапната смърт на основателя си Джери Котън през декември миналата година. Оттогава Quadriga нямат достъп до студените си портфейли, където са съхранявани по-голямата част от активите, тъй като Котън очевидно е единствения отговорен за портфейлите и съответните ключове.

Quadriga имаше само $ 286,000 в кеш, а дължи $ 198,435,000 на своите потребители. Изправена пред несъстоятелност, борсата търси защита на кредиторите в канадския съд.

Сега, Kraken предлага до $ 100,000 във фиат или дигитална валута като награда за информация, която би могла да доведе до откриването на липсващите активи. В съобщението Кraken отбелязва, че може да приключи програмата за награди във всеки един момент.

Всички следи, събрани от Kraken, ще бъдат предоставени на ФБР, канадската RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай.

Както вече беше съобщено, Котън може да е запазил личните ключове на борсата на хартия в сейф. В интервю за “True Bromance Podcast” през февруари 2014, Котън обясни, че най-добрият начин да запазите частни ключове е да ги отпечатате и да ги запазите в офлайн в сейф. Тогава Котън каза:

По същество ние (QuadrigaCX) поставихме куп хартиени портфейли в сейфа, като помня адресите. Така че ние просто изпращаме пари до тях, не е нужно да се връщаме в банката всеки път, когато искаме да вложим пари в нея. Ние просто изпращаме пари от нашето Биткойн приложение директно към тези хартиени портфейли и ги пазим по този начин.

В средата на февруари, пост в Reddit посочи пет адреса, за които се твърди, че са свързани с Quadriga, като отбелязва, че броят им е само част от общия брой свързани портфейли. Сделките, изпращани на адресите, са приблизително равни на сумата BTC, които Quadriga погрешно са изпратили до заключени студени портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене