НАЧАЛО Крипто Крими

QuadrigaCX не е имала студени портфейли, твърди доклад

февруари 10, 2019 19:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
QuadrigaCX не е имала студени портфейли, твърди доклад

Компанията за блокчейн анализ Elementus заключи, че борсата вероятно няма студени портфейли за Етериум, след дълбоко проучване на портфейлите.

На QuadrigaCX беше предоставена защита на кредиторите тази седмица, за да уреди дългове, които бяха установени след внезапната смърт на изпълнителния директор и основател на компанията Джералд Котън. Той е бил единственият човек с достъп до частните ключове на борсата, така че смъртта му прави цялата валута в резерв недостъпна. Обменът в момента дължи 190 милиона долара на своите 115,000 клиенти и един канадски съдия им е дал 30 дни, за да намерят липсващите средства.

След анализ на портфейлите, принадлежащи на QuadrigaCX, Elementus е уверен, че не е имало студен портфейл.

Студен портфейл се идентифицира, като се разгледат моделите на движение на средства.

При нормално функциониращ крипто обмен, излишък в депозит / горещи портфейли се изпраща постоянно към студени портфейли. Когато клиентите инициират изтегляне без да има достатъчно налични средства в горещите портфейли, студените започват да изпращат средствата до тях. След това потребителят може да изтегли средствата от горещия портфейл директно в личния.

Elementus открили нередности при разследването. През последните три години се установи, че излишните средства от горещите портфейли не се изпращат до студено съхранение. Вместо това, разследването установи, че средствата от портфейли за вложения са изпратени на два основни адреса и след това изпратени на няколко централизирани борси.

Освен това, средствата от депозитния портфейл са преместени с изключително голям брой транзакции с много малки количества ETH. Това може да означава, че QuadrigaCX е искал да бъде дискретен, докато непрекъснато ликвидира средствата от депозитния портфейл.

Според Elementus двата адреса са:

  1. 0x027beefcbad782faf69fad12dee97ed894c68549
  2. 0xb6aac3b56ff818496b747ea57fcbe42a9aae6218

Компанията отбеляза, че през последните две седмици не е имало средства, които да напускат тези адреси. Този период съвпада с обявяването на смъртта на Котън. Обаче, това не съвпада с действителната му смърт, която настъпи на 9-ти декември в Индия, според смъртния акт. Elementus твърди, че транзакциите са се движили на борсите дълго време след смъртта на главния изпълнителен директор.

Средствата от депозитния портфейл бяха изпратени директно до Binance. Poloniex и Bitfinex са сред другите борси, които получили етер от адресите на QuadrigaCX. Бе установено, че през последните три години голяма част от средствата са били пращани на Shapeshift в малки количества. По-голямата част от средствата при Shapeshift бяха превърнати от етер в Биткойн , преди да бъдат изпратени на Bitfinex. Част от Етериум а също беше конвертиран в LTC и BCH, преди да бъде изпратен на Bitfinex. Интересното е, че QuadrigaCX споделя един и същ платежен процесор с Bitfinex – Crypto Capital.

Докато Elementus твърди, че е възможно средствата, изпратени до борсите, да са „студените портфейли“, обявени от QuadrigaCX, това е малко вероятно. Проблемите с изтеглянето, с които се сблъскаха клиентите преди смъртта на главния изпълнителен директор, предполагат, че средствата не са били в студен портфейл. Това е така, тъй като тези средства биха били изпратени обратно в горещите портфейли, за да могат клиентите да изтеглят парите си, което не се случи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене